Foto: F64
Latvijas vicečempione "Ventspils" ir ļoti priecīga par uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā Francijā, jo zaudējuma gadījumā būtu palikušas ļoti mazas cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu, pēc cīņas pauda ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Trešdienas duelī "Ventspils" ar rezultātu 75:69 (16:21, 25:16, 7:12, 27:20) viesos pieveica Šalonas pie Sonas "Elan" komandu, kas pērn triumfēja Francijas čempionātā, bet šosezon ir nacionālā turnīra pastarīte.

Cīņas ievadā labāka bija "Elan" komanda, tomēr kopumā duelis bija līdzvērtīgs un, piemēram, ceturtajā ceturtdaļā spēles vadība mainījās 11 reižu.

"Mums ir daudzi jauni puiši, kuriem nav Eirokausu pieredze un tāpēc šādā atmosfērā bija slikts sākums, tomēr kopumā bijām gatavi mačam. Vēlējāmies atturēt pretiniekus no viegliem metieniem, lai nepieceltu kājās skatītājus," izteicās Štelmahers. "Jā, kaut ko ļāvām iemest, bet kopumā cīnījāmies par katru bumbu un esmu priecīgs par komandu, ka uzvarējām. Ja būtu zaudējuši šajā mačā, mums paliktu mazas izredzes uz nākamā posma sasniegšanu, bet tagad jāturpina cīnīties."

"Izskatās, ka izbraukuma spēlēs mums iet labāk. Laikam mājās traucē skatītāji. Nesaprotu kāpēc tur kļūdāmies daudzos metienos. Tomēr joprojām esam cīņā par izslēgšanas turnīru un joprojām esam priecīgi par to," teica Latvijas vicečempionu treneris. "Bija labs komandas darbs. Uzvaru nodrošināja laukumā parādītā pašatdeve."

"Mums bija ļoti svarīgi šos puišus uzvarēt, turklāt arī gadu gribējām sākt labi. Jutām, ka mums ir laba iespēja," teica ventspilnieku spēlētājs Maiks Brusevics. "Viņi ir spēcīga komanda un zinājām, ka, lai uzvarētu, labi jāspēlē visas 40 minūtes."

"Līdzīgi slikts starts mums bija arī Spānijā pret Tenerifes "Iberostar", bet atspēlējāmies. Tomēr pirmajā ceturtdaļā tāpat labi nospēlējām aizsardzībā un tas mūs noturēja mačā," pauda amerikāņu leģionārs.

"Viņi atrada mūsu vājo posmu "pick 'n' roll" aizsardzībā un mēs tam neatradām risinājumu. Viņi beigās iemeta vairākus grūtus metienus, bet mēs kļūdījāmies vieglos raidījumos," pēc mača teica "Elan" spēlētājs Žeremī Nzelī. "Tāpat viņi bija labāki zem groziem. Atlēkušās bumbas ir atkarīgas no gribasspēka, iespējams, viņi gribēja vairāk par mums."

"Pēc šī mača varējām būt lieliskā situācija kopvērtējumā, bet tagad jāmācās no kļūdām. Tāpat būsim dusmīgi arī Francijas čempionāta spēlēs. Spēlēsim it kā katra mūsu spēle būtu pēdējā. Fanu vilšanos izmantosim kā mūsu motivāciju," teica Nzelī.

Vienība pēc uzvaras pagājušās sezonas Francijas čempionātā šobrīd nacionālajās meistarsacīkstēs ir noslēdzošajā pozīcijā.

"Ir ļoti smagi. Nesaku, ka "Ventspils" ir slikta komanda, bet šodien spēlējām bez motivācijas. Kā varam tikt šādi sasisti zem groziem? Ja problēmas ir tehniskajā ziņā, treneri tās var atrisināt, bet cīņa par atlēkušajām bumbām ir sirdīs. Ja nevēlies šeit spēlēt, nevēlies saglabāt vietu līgā, esi godīgs. Esmu noguris no kliegšanas uz puišiem, jo viņi nedara savu darbu. Visu nedēļu smagi trenējamies, bet spēlēs tā neizskatās," pauda "Elan" galvenais treneris Žans Denī Šolē. "Treniņos visu darām labi, bet nezinu, kas notiek spēlēs. Ja turpināsim spēlēt šādi, neko nesasniegsim."

"Es neko vairāk nespēju izdarīt. Ja spēlētāji mums nepalīdzēs, mēs neko nepaveiksim," garā solo uzrunā preses konferencē skarbs bija Šolē.

Pēc desmit kārtām šīs grupas vadībā ar astoņiem panākumiem ir Vācijas komandai Ludvigsburgas "MHP Riesen" un pagājušās sezonas turnīra čempione Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, kas abas reizes zaudējusi tieši ventspilniekiem. Savukārt trešo vietu ar sešiem panākumiem ieņem Lietuvas komanda Klaipēdas "Neptūnas".

Pa piecām uzvarām ir "Ventspils" un "Elan" vienībām, četri panākumi ir sestajā pozīcijā esošajai Grieķijas vienībai Saloniku PAOK, bet pa divām uzvarām guvušas "Gaziantep", kā arī Kapo d'Orlando "SikeliArchivi" no Itālijas, kur sezonu iesāka latvietis Artūrs Strautiņš.

Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl četras kārtas.

Turnīrā 32 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru. Grupu četras spēcīgākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas iegūs tiesības sezonu turpināt FIBA Eiropas kausa "play-off" sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!