Foto: AP/Scanpix/LETA
Jau pēc mēneša gaidāmajās Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs varētu piedalīties kopīga Korejas pussalas sieviešu hokeja komanda, noskaidrojis portāls "insidethegames".

Trešdien notika Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadības un Ziemeļkorejas pārstāvja organizācijā Čana Una tikšanās, bet plašāka tikšanās, kurā piedalīsies arī SOK prezidents Tomass Bahs, gaidāma 20.janvārī, kad arī varētu tikt pieņemti nozīmīgi lēmumi.

Kā vēsta portāls, olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejas sieviešu hokeja izlases sastāvā varētu tikt iekļautas 3-8 Ziemeļkorejas spēlētājas.

Tāpat tiek pieļauts, ka 9.februārī gaidāmajā atklāšanas ceremonijā abas Korejas pussalas delegācijas varētu soļot kopā.

Abas Korejas kopā piedalījušās 1991.gadā Japānā notikušajā pasaules galda tenisa čempionātā, kā arī pasaules jaunatnes florbola čempionātā Portugālē. Tāpat valstu delegācijas kopā soļoja 2000.gada Sidnejā, 2004.gada Atēnās un 2006.gada Turīnā olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās.

Kā vēstīts, vien otrdien tika oficiāli paziņots, ka Ziemeļkoreja piedalīsies olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. No tās pasākumam kvalificējies viens daiļslidošanas pāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!