Foto: LETA

Latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim bija nepieciešams laiks, lai iejustos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ufas "Salavat Julajev", jo tā atšķiras no hokejista iepriekš pārstāvētās Vladivostokas "Admiral", aģentūrai LETA sacīja spēlētājs.

Pašlaik 30 gadus vecais Bārtulis Ziemassvētku laikā atstāja finansiālu problēmu mākto "Admiral" vienībai, kur bija nospēlējis divarpus sezonas, un pievienojās ambiciozajai "Salavat Julajev".

"Esmu apmierināts ar savu izvēli. Tāpēc jau arī izvēlējos "Salavat Julajev", lai gan bija vairāki varianti, uz kurieni doties. Bija iespējas spēlēt arī citās KHL komandās," atklāja Bārtulis. "Tomēr tagad par to nav lielas jēgas runāt, esmu priecīgs, ka karjeru varu turpināt Ufā. Tas bija labs piedāvājums, komandai ir augsti mērķi."

"Šeit ir citādāka taktika, citi treneri. Katram trenerim ir savs zīmējums, tāpēc ir izmaiņas, salīdzinot ar to, kā bija "Admiral". Līdz ar to man bija nepieciešams neliels pielāgošanās laiks," pauda Bārtulis.

Latviešu aizsargs nenoliedz, ka viņam bijis žēl pamest Vladivostoku, jo tur pavadītais laiks bijis labs.

"Sezonas sākumā "Admiral" klubā jau teica, ka viss būšot labi. Tuvojās spēlētāju pāreju termiņas beigas, bet mēs sapratām, ka situācija neuzlabosies, tāpēc bija kaut kas jāmaina. Pavadītie gadi Vladivostokā bija tiešām forši, žēl tikai, ka tas viss noslēdzās šādi. Forši fani, pilsēta un komanda," izteicās Bārtulis.

Pievienošanās "Salavat Julajev" komandai Bārtulim ļāva arī otro reizi šosezon apciemot Latvijas galvaspilsētu, kur Ufas vienība sestdien ar 4:3 pagarinājumā pārspēja vietējo Rīgas "Dinamo".

"Zinājām, ka rīdzinieki iepriekšējo maču pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" nospēlēja labi. To pierādīja arī mūsu mača pirmā trešdaļa, jo nebijām gatavi. Rīgas "Dinamo" ļoti labi sāka, bet pēc tam mēs pagriezām spēli citā gultnē. Trešajā trešdaļā cīņa bija līdz pirmajiem vārtiem. Žēl, ka nenoturējām pārsvaru jau pamatlaikā," atzina Bārtulis.

Bārtulis šosezon 35 spēlēs atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr "Salavat Julajev" ar 74 punktiem 48 spēlēs ir Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ir Rietumu konferences vājākā komanda, reāli vairs nepretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!