Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis bija priecīgs par Ņujorkas "Knicks" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā pār Dalasas "Mavericks", taču viņam šajā mačā cīņa ceturtajā ceturtdaļā pret Vesliju Metjūzu šķita pārlieku fiziska.

Jau vēstīts, ka Porziņģa 29 gūtie punkti un izcīnītās astoņas atlēkušās bumbas sekmēja "Knicks" uzvaru pār "Mavericks" ar rezultātu 100:96.

"Būtu ļoti sāpīgi, ja mēs neuzvarētu šo spēli. Mēs bijām vadībā visu maču, bija pat iespēja iegūt 15 punktu pārsvaru," portālā "nypost.com" citēts Porziņģis.

Porziņģis šajā mačā trāpīja tikai deviņus no 25 metieniem, un ceturtajā ceturtdaļā viņu sāka segt augumā krietni mazākais "Mavericks" aizsargs Veslijs Metjūzs. Starp abiem ik pa laikam bija asa vārdu apmaiņa, bet vienā epizodē aizsargs latvieti nogāza.

"Mēs cīnījāmies smagi. Šī bija fiziska cīņa un mēs viens otram šo to pateicām. Mums bija labas sarunas. Parasti es nereaģēju uz šīm lietām, parasti es neko nedzirdu, bet šoreiz cīņa bija pārlieku fiziska," skaidroja latvietis.

Savukārt Metjūzs pēc abu dueļa par Porziņģi sacīja tikai labus vārdus: "Viņam ir labas kustības, viņam ir pārliecība, viņš ir lielisks spēlētājs. Es mēģināju viņam spēli padarīt neērtu. Man pret viņu nekas nav. Man patīk skatīties viņa spēles, jo Porziņģis ir talantīgs un viņam ir nākotne šajā līgā."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!