Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien piedzīvoja zaudējumu Sidnejas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Ar astoto numuru izliktā Sevastova pirmās kārtas mačā ar 3-6, 1-6 piedzīvoja zaudējumu Slovākijas sportistei Dominikai Cibulkovai, kura šobrīd WTA rangā ierindojas 26. pozīcijā. Sevastova WTA rangā ir 15. vietā.

Spēle iesākās ļoti līdzīgā cīņā, un Sevastova neizmantoja iespēju lauzt pretinieces servi, bet tad sestajā geimā Cibulkova veiksmīgi darbojās, kad servēja Latvijas tenisiste, un izvirzījās vadībā ar 4-2. Vēlāk Cibulkova atspēlēja trīs Sevastovas breikbumbas un viena breika noturēja līdz pirmā seta beigām. Otrajā setā slovākiete bija pārliecinoši labāka, viņa izvirzījās vadībā ar 4-0, un no šāda deficīta Sevastova vairs nespēja atspēlēties.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle WTA turnīros, un uzvaras abas tagad dala uz pusēm.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļa Sevastova Brisbenas WTA turnīrā aizspēlējās līdz pusfinālam.

No Sidnejas WTA sērijas turnīra svētdien pirmajā kārtā izstājās arī Jeļena Ostapenko, kura ar rezultātu 6-7 (3:7), 1-6 piekāpās krievietei Jekaterinai Makarovai. Šo sezonu Ostapenko iesākusi ar diviem zaudējumiem, jo šonedēļ nepārvarēja arī Šeņdžeņas WTA "International" turnīra pirmo kārtu. Līdz ar to uz sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru viņa dosies ar diviem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!