Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda svētdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda Šanhajā ar rezultātu 7:4 (1:1, 2:2, 4:1) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Kulda ar vārtu guvumu atzīmējās trešā perioda trešajā minūtē, kad ar metienu no zilās līnijas panāca 4:3 mājinieku labā. Pēc tam vairs pretiniekiem neizdevās panākt neizšķirtu, Pekinas komandai svinot rezultatīvu uzvaru.

Kulda šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Latvijas aizsargs šosezon 40 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt zaudējumu svētdien cieta Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas viesos ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Par spēles galveno varoni kļuva "Lokomotiv" uzbrucējs Andrejs Loktionovs, kurš pusminūti pirms pamatlaika beigām, Jaroslavļas komandai spēlējot bez vārtsarga, izrāva neizšķirtu, bet pagarinājuma trešajā minūtē arī guva uzvaras vārtus.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Latviešu uzbrucējs šosezon 29 spēlēs guvis divus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "sauso" zaudējumu savā laukumā cieta Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada" komanda, kuras rindās atkal nebija aizsarga Kristapa Sotnieka. "Lada" ar rezultātu 0:5 (0:0, 0:2, 0:3) kapitulēja Sanktpēterburgas SKA, ko vada Oļegs Znaroks ar asistentu Hariju Vītoliņu.

Līdz ar neveiksmi "Lada" oficiāli zaudēja izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Soms Miko Koskinens SKA vārtos atvairīja visas 20 pretinieku mestās ripas.

Sotnieks iepriekšējā "Lada" spēlē, kura notika vēl 29. decembrī, pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču šoreiz atkal nebija pieteikumā. Pirms tam aizsargs nespēlēja divus ar pusi mēnešus.

Tāpat uzvaru izcīnīja līgas vicelīdere Maskavas CSKA, kas viesos ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Bratislavas "Slovan" vienību, Slovākijas klubam nespējot attālināties no Rietumu konferences pēdējā vietā esošās Latvijas komandas Rīgas "Dinamo".

Līdz ar panākumu CSKA nodrošināja uzvaru Tarasova divīzijā.

CSKA vārtsargs Iļja Sorokins šajā mačā atvairīja visas 15 pretinieku mestās ripas, bet Baltkrievijas naturalizētais kanādietis Džefs Plets izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem.

Savukārt Helsinku "Jokerit" savā laukumā pagarinājumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) piekāpās iepriekšējās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg", taču tas Somijas klubam netraucēja nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Hantimansijskas "Jugra" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Habarovskas "Amur", pametot pēdējo vietu Austrumu konferencē, ko tagad ieņem "Lada".

Savukārt viena no vadošajām Austrumu konferences komandām Jekaterinburgas "Avtomobilist" visos ar 2:5 (0:0, 1:1, 1:4) zaudēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistiem.

Tāpat zaudējumu cieta Čerņiševa divīzijas līdere Omskas "Avangard", kas izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:4, 1:0, 2:1) piekāpās finansiālu problēmu māktajai Vladivostokas "Admiral" vienībai. "Admiral" šajā mačā pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 120 punktiem 48 mačos ir SKA, kurai ar 112 punktiem seko CSKA, kamēr trešā ar 89 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Šī trijotne jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 78 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" 72 punktu atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 42 punktiem 46 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot piecus punktus. Savukārt no izslēgšanas turnīra zonas rīdzinieki atpaliek par 29 punktiem. Regulārajā čempionātā Latvijas klubam atlicis aizvadīt desmit spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 30 punktus, tāpēc jau pirmdien var oficiāli tikt dzēstas rīdzinieku izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 88 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard", bet 87 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 74 punktiem atrodama septītajā pozīcijā, "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 11. vietā, bet pēdējā, 13. pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!