Foto: www.acb.com
Latvijas izlases basketbolisti Jānis Blūms, Rolands Šmits un Anžejs Pasečņiks svētdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs, šajā turnīrā debiju piedzīvojot arī Rodionam Kurucam. Tāpat pie panākuma tika arī Jāņa Timmas pārstāvētā komanda.

Pasečņiks iemeta 12 punktus, palīdzēdams Grankanārijas "Herbalife" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 90:85 (16:24, 24:14, 23:24, 27:23) pārspēt Bilbao "Retabet" vienību.

Latviešu basketbolists šajā mačā 19 minūtēs un 34 sekundēs iemeta trīs no sešiem divpunktu metieniem un sešus no deviņiem soda metieniem.

Tāpat Pasečņiks izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, tika pie četrām piezīmēm un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus. Viņš šajā spēlē tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Šmits guva 10 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" savā laukumā ar rezultātu 88:86 (19:22, 20:20, 24:16, 25:28) pārspēja Mursijas UCAM vienību.

Šmits šajā spēlē 19 minūtēs un 19 sekundēs iemeta visus trīs divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Valmierietis par savu sniegumu nopelnīja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Arī Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien guva 10 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" savā laukumā pagarinājumā ar 102:97 (22:13, 9:15, 30:22, 18:29, 23:18) pārspēja Madrides "Movistar Estudiantes" vienību.

Blūms 23 minūtēs un 34 sekundēs iemeta vienu no trim divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Saragosas vienība šo ACB sezonu sāka ar četru zaudējumu sēriju, pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, bet pēc tās atkal sekoja seši zaudējumi, šo sēriju pārtraucot vien svētdien.

Tikmēr debiju ACB piedzīvoja Rodions Kurucs, kura pārstāvētā Barselonas "Lassa" viesos ar rezultātu 89:82 (19:21, 21:10, 22:18, 27:33) pārspēja Seviljas "Real Betis Energia Plus" basketbolistus.

Traumas dēļ šajā mačā nevarēja spēlēt franču centrs Kevins Serafins, līdz ar to Kurucs tika pieteikumā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi 21 sekunde, viņš tika laists laukumā, izceļoties ar bumbas triecienu grozā no augšas. Kopš pērnā gada beigām Kurucs Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, kas palielinājis viņa iespējas doties laukumā ACB mačos.

Savukārt vakarā Timma palīdzēja Vitorijas "Baskonia" ar 78:74 (26:20, 10:19, 20:18, 22:17) pārspēt pagājušās sezonas turnīra čempioni "Valencia Basket".

Timma laukumā bija 17 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet garām aizmetot visus trīs trejačus. Tāpat latvietis pievienoja trīs atlēkušās bumbas un četras piezīmes, kas deva -3 efektivitātes punktus.

"Baskonia" pieteikumā atkal nebija cita jaunā latvieša Rinalda Mālmaņa.

Ziņots, ka Mārtiņš Laksa sestdien guva piecus punktus, taču neglāba Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" komandu no zaudējuma 76:96 ULEB Eirolīgā spēlējošajai Malagas "Unicaja" vienībai.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī pēc 15 kārtām ar 14 uzvarām atrodas Madrides "Real", bet 11 uzvaras ir "Montakit" un "Lassa" vienībām, kamēr "Valencia Basket" ar 10 panākumiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

"Montakit" jau garantējusi dalību Spānijas Karaļa kausā, kur piedalīsies astoņas spēcīgākās pirmā apļa vienības.

Piektajā un sestajā vietā ar deviņiem panākumiem ir "Herbalife" un "Baskonia", kamēr "Rio Natura Monbus Obradoiro" ar septiņiem panākumiem ir 11. vietā, bet "Tecnyconta" ar piecām uzvarām atrodama 14. pozīcijā starp 18 vienībām.

"Baskonia" vēlāk svētdien tiksies ar pagājušās sezonas Spānijas čempioni "Valencia Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!