Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien Vācijas trasē Kēnigszē ierindojās 13. pozīcijā Pasaules kausa sestajā posmā

Tikmēr Kristers Aparjods pēc neveiksmes otrajā braucienā no 17.vietas atkāpās uz pēdējo pozīciju 31 sportista konkurencē, bet Artūrs Dārznieks ieņēma 22.vietu.

Kivlenieks pēc pirmā brauciena bija devītais, bet otrajā uzrādīja 13.ātrāko laiku. Savukārt Dārznieks pirmajā braucienā bija 28.pozīcijā, bet otrajā bija 14. ātrākais.

Neveiksmi otrajā braucienā piedzīvoja arī titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš no pirmās vietas atkāpās uz 11.pozīciju.

Posmā uzvarēja austrietis Volfgangs Kindls, kurš divu braucienu summā savu tautieti Armīnu Fraušeru apsteidza par 0,029 sekundēm. Savukārt trešais bija vācietis Johanness Ludvigs, kurš Kindlam zaudēja 0,119 sekundes.

Kivlenieks uzvarētājām zaudēja 0,389 sekundes, Dārznieks atpalika 0,949 sekundes, bet Aparjods pēc neveiksmes otrajā braucienā bija teju desmit sekundes lēnāks.

Aparjodam bija jau garantēta vieta pamatsacensībās, kamēr Kivlenieks piektdien uzvarēja Nāciju kausa sacensībās, kur Dārznieks bija 17.vietā, abiem kvalificējoties posmam.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 571 punktu saglabā Lohs. Viņam ar 529 punktiem seko Kindls, bet trešais ar 436 punktiem ir krievs Semjons Pavļičenko.

No latviešiem Kivlenieks ar 173 punktiem ir 19.vietā, kamēr pirmo divdesmitnieku ar 167 punktiem noslēdz Aparjods. Tikmēr 22.pozīcijā ar 150 punktiem atrodas Riks Kristens Rozītis, 27.vietu ieņem 92 punktus izcīnījušais Dārznieks, kamēr Kristaps Mauriņš ar 37 punktiem ir 38.pozīcijā.

Ziņots, ka Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Tikmēr plkst.15.10 sāksies komandu stafete.

Latvijas kamaniņu sportisti šosezon visās trijās aizvadītajās stafetes sacensībās bijuši piektie, tādu pašu pozīciju ieņemot arī kopvērtējumā.

Vēstīts, ka brāļu Andra un Jura Šicu, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāžas sestdien palika attiecīgi 12. un 13.vietā, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs samierinājās ar 16.pozīciju.

Tikmēr sacensībās dāmām Elīza Cauce ieņēma 16.vietu, Kendija Aparjode guva 19.vietu, bet Ulla Zirne bija 21.pozīcijā.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, bez iepriekš minētajiem vīriem startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezonas pirmā puse nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!