Foto: bkjekabpils.lv

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējuma divu vājāko komandu duelī sestdien "Jēkabpils" komanda, pie kuras stūres galvenā trenera amatā debitēja bijušais valstsvienības spēlētājs Sandis Buškevics, ar rezultātu 67:63 (15:12, 15:14, 15:21, 22:16) savā laukumā pieveica "Valmiera"/ORDO vienību.

Visu maču cīņa ritēja punkts punktā. Pēdējā uzbrukumā Jānim Kaufmanim ar tālmetienu bija iespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr raidījums nebija precīzs un mājinieki izcīnīja panākumu, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Uzvarētājiem pa 12 punktiem iemeta Artūrs Vītiņš un baltkrievs Džjanis Vikencjevs, kamēr ar 11 punktiem izcēlās lietuvietis Dominiks Domarks.

Savukārt valmieriešiem 21 punktu iemeta Kaufmanis, bet 19 punktus guva Viktors Iļjins, kuram bija arī 16 atlēkušās bumbas.

Buškevics par "Jēkabpils" galveno treneri tika iecelts divas dienas pirms Ziemassvētkiem, amatā nomainot Rūdolfu Rozīti, kurš šo komandu vadīja kopš iepriekšējās sezonas. Treneru rokāde tika veikta, jo jēkabpiliešu šīs sezonas rezultāti neapmierināja kluba vadību.

Jāpiebilst, ka arī "Valmiera"/ORDO komandu trenē bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters.

Abas komandas šosezon jau reizi tikās, kad Lāčplēša dienā 11.novembrī "Valmiera"/ORDO savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 77:65, tiekot pie otrā panākuma turnīrā.

Ja "Jēkabpils" sestdien pārtrauca zaudējumu sēriju, "Valmiera"/ORDO cieta piekto neveiksmi pēc kārtas, bet divi no šiem mačiem bijuši Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Jau vēstīts, ka Buškevičs iepriekšējās sezonās strādāja Lietuvā, kur bija pazīstamā kluba Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera palīgs, kā arī strādāja šīs valsts vienībā "Perlas".

Savukārt vēl pirms tam Buškevics bija Igaunijas kluba Valgas "Maks&Moorits" galvenais treneris, tomēr 2014.gada martā šo amatu zaudēja.

Buškevics "Maks&Moorits" vienību sāka vadīt 2012.gada nogalē, bet pirms tam jūlijā paziņoja par karjeras beigām. Tās sezonas pirmajā pusē viņš strādāja Latvijas komandas "Liepāja"/"Triobet" treneru korpusā.

Spēlētāja karjerā Buškevics, kurš savulaik arī bija Latvijas izlases basketbolists, pārstāvēja Latvijas klubus "Ventspils", "ASK Rīga" un "Liepājas lauvas", kā arī spēlēja dažādās Turcijas, Krievijas, Lietuvas, Itālijas, Irānas un Polijas komandās. Bijušais saspēles vadītājs piecas reizes kļuvis par Latvijas čempionu, bet nacionālajā izlasē viņš debitēja 1998.gadā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 14 uzvaras 14 mačos, kam ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar desmit uzvarām 14 mačos ir "Jūrmala", kurai ar deviņiem panākumiem 14 cīņās seko "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar piecām uzvarām 13 spēlēs ir "Betsafe/Liepāja", kamēr divas uzvaras astoņos mačos ir "Valka/Valga" rēķinā. Septītā ar trim uzvarām 13 cīņās ir "Latvijas Universitāte", trīs panākumi 14 mačos tagad ir "Jēkabpilij", bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 15 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!