Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola klubs Prienu-Birštonas "Vytautas" pēc lielu ažiotāžu izraisījušās Liandželo un Lamelo Bolu pievienošanās sestdien negaidīti paziņojis par izstāšanos no Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra.

Lai padsmitgadnieki Boli iegūtu spēļu praksi, "Vytautas" janvārī aizvadīs pārbaudes spēles ar nosaukumu "Big Baller Brand Challenge", kurās pārsvarā sacentīsies ar Lietuvas otrās līgas vienībām.

Kā ziņots, 19 gadus vecais Liandželo, 16 gadus vecais Lamelo un viņu tēvs Lavārs Bols Lietuvā ieradās trešdienas vakarā, bet piektdien viņi Prienos rīkoja preses konferenci. Sākotnēji bija plānots, ka Boli spēļu praksi iegūs tieši BBL ietvaros un 24. janvārī viesotos arī Liepājā.

Tomēr tagad "Vytautas" komanda paziņojusi, ka izstājas no BBL turnīra un tā vietā aizvadīs pārbaudes spēles, kas nosauktas kā Bolu ģimenes brends "Big Baller Brand". Visas šīs spēles tiešraidē būs iespējams vērot sociālā tīkla "Facebook" lapā "Ballislife HS", tomēr noprotams, ka tās varēs redzēt vien cilvēki, kuri atrodas ASV.

BBL pavēstīja - nolikums nosaka, ka "Vytautas" par neierašanos uz nākamo spēli saņems 5000 eiro naudas sodu, turklāt vienībai tas būs otrais tehniskais zaudējums šosezon, kas nozīmēs pagājušās sezonas čempiones "Vytautas" izslēgšanu no sacensībām un tās līdzšinējie rezultāti tiks anulēt.

""Vytautas" klubs ir pagodināts par savām aktivitātēm redzēt milzīgu interesi no visas pasaules," teikts paziņojumā. "Esam nolēmuši aizvadīt spēles ar Lietuvas komandām, kurām ir talantīgākie jaunie spēlētāji. "Big Baller Brand Challenge" spēles būs ne tikai Liandželo un Lamelo Bolu debija, bet arī lieliska iespēja talantīgākajiem Lietuvas jaunajiem basketbolistiem parādīties visas pasaules priekšā."

"Big Baller Brand Challenge" ietvaros "Vytautas" 9. janvārī tiksies ar Lietuvas granda Kauņas "Žalgiris" otro komandu, kam sekos duelis ar Viļņas "Lietuvos rytas" otro komandu, otrās līgas vienībām Šaķu "Vytis" un "Jonava", kā arī Lietuvas Basketbola līgas (LKL) komandu Alītas "Dzūkija".

Zīmīgi, ka visi šie mači ieplānoti janvārī, kaut Lavārs Bols piektdien paziņoja, ka viņi dēli Lietuvā paliks līdz sezonas beigām.

"Es šeit pavadīšu vismaz sešas nedēļas, ja ne ilgāk, bet puiši pabeigs sezonu - ja mēs kaut ko sākam, mēs to pabeidzam," preses konferencē pauda spēlētāju tēvs.

"Vytautas" pauž apņēmību nākamajā sezonā atgriezties BBL turnīrā, lai atkal cīnītos par čempionu titulu.

Kā zināms, jauno spēlētāju brāli Lonzo Bolu šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas "Lakers" komanda, tomēr basketbolista sportiskos sasniegumus regulāri nomāc tēva skandalozie izteikumi.

Līgumā ar Boliem ir atruna pārtraukt to pēc mēneša. Klubs iepriekš bija apsolījis dot viņiem iespējas spēlēt BBL turnīrā, savukārt saistībā Lietuvas Basketbola līgu (LKL) tas vērtēs, vai viņi ir pietiekami meistarīgi šim līmenim.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī amerikāņu futbola spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!