Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pagarinājumā parasti ir liels spiediens un latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis atzīst, ka šoreiz viņam nav izdevies radīt daudz iespēju.

Kā ziņots, Porziņģa piektdien iemeta 15 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 103:107 (25:26, 20:25, 26:24, 26:22, 6:10) pagarinājumā zaudēja Maiami "Heat" basketbolistiem.

Ņujorkas komanda cieta septīto zaudējumu pēdējās astoņās spēlēs, turklāt spēlētāji šosezon izbraukumā uzvarējuši vien trijos no 16 mačiem.

"Knicks" basketbolisti mača gaitā nonāca iedzinējos ar desmit punktiem, bet ceturtajā ceturtdaļā pārņēma vadību, ko gan neizdevās noturēt. Pamatlaika pēdējās sekundēs viesi atradās iedzinējos ar 94:97, bet 1,1 sekundi pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Dags Makdermots pēc Porziņģa piespēles ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu un panāca pagarinājumu. Papildlaikā virsroku guva "Heat" basketbolisti.

"Viss izšķīrās detaļās un mājiniekiem bija priekšrocības. Mēs centāmies, bet uzvarētāju izšķīra nelielas lietas. Cīnījāmies un esmu priecīgs par to," pēc mača pauda Porziņģis, kurš nospēlēja nozīmīgu lomu pamatlaika noslēdzošajā epizodē, kurā "Knicks" izrāva pagarinājumu. "Kortnijs [Lī] izmeta grūtu tālmetienu. Cīnījos par bumbu un zināju, ka nav laika, tāpēc meklēju, kam izspēlēt. Dags realizēja svarīgu metienu."

"Pagarinājumā ierasti ir liels spiediens," teica latvietis. "Man tajā nebija daudz iespēju. Izdomāsim, ko man darīt, lai būtu efektīvāks. Pagaidām es nedaudz mokos."

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 36 minūtes, kuru laikā iemeta četrus no 11 divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un tika pie četrām piezīmēm. "Knicks" ar Porziņģi laukumā ielaida par 11 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija starp sliktākajiem rādītājiem komandā.

Janvāris "Knicks" komandai būs smagākais un svarīgākais mēnesis sezonā. Turpinājumā tai šomēnes deviņas no 12 spēlēm jāaizvada izbraukumā, nākamajā mačā svētdien viesojoties pie Dalasas "Mavericks".

Porziņģis ir pretendents uz dalību NBA Visu zvaigžņu spēlē. Ceturtdien publicētajos starprezultātos latvietis balsojumā ieņem ceturto vietu starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!