Foto: IIHF
Kanādas junioru hokeja izlase piektdien guva divus vārtus pasaules U-20 čempionāta finālspēles priekšpēdējā minūtē un izcīnīja zelta medaļas.

Bufalo notiekošā turnīra finālā Kanāda ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) drāmā apspēlēja Zviedrijas vienaudžus.

Vēl mača priekšpēdējās minūtes ievadā rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet 100 sekundes pirms pamatlaika beigām izcēlās Tailers Stīnbergens, kurš bija precīzs pēc labas piespēles. Zīmīgi, ka Stīnbergens pirmajās divās trešdaļās laukumā bija pavadījis vien nedaudz vairāk par trim minūtēm, kā arī visā turnīrā kopā viņš veica četrus metienus.

"Neko neatceros no tā brīža," pēc mača teica Stīnbergens, kurš svētdien svinēs savu divdesmito dzimšanas dienu.

Brīdi vēlāk Kanāda jau ieraidīja trešo ripu tukšos vārtos, izceļoties Aleksam Formentonam.

Pirms tam otrajā trešdaļā Kanādai vārtus bija iemetis Dilons Dubē, kamēr Zviedrijas labā precīzs bija Tims Sēderlunds.

Tikmēr spēlē par trešo vietu vietējā ASV izlase ar 9:3 (1:0, 6:0, 2:3) sagrāva Čehiju. Pēc divām trešdaļām amerikāņi bija priekšā jau ar 7:0. Kaut trešā perioda ievadā Čehija ātri divus vārtus atguva, lauzt cīņas gaitu tai neizdevās.

Uzvarētājiem četrus vārtus iemeta Trents Frederiks, bet divreiz atzīmējās Kīfers Belouss.

Kanāda turnīrā uzvarēja pirmoreiz kopš 2015. gada, jo iepriekšējos divos čempionātos labākās bija Somija un ASV. Kopā tā par čempioni kļuvusi jau 17 reizes.

Kā zināms, pasaules čempionāta elites divīzija būs jāatstāj Baltkrievijas junioriem, kuri pārspēļu sērijā par vietas saglabāšanu ar 0-2 piekāpās Dānijai.

Baltkrievijas vietu augstākajā divīzijā nākamsezon ieņems Kazahstāna, kas decembrī triumfēja pirmās divīzijas A grupā, kur otrajā vietā palika Latvija.

Pērn par čempioniem tika kronēti amerikāņi, kuri finālā pieveica kanādiešus, bet pie bronzas tika krievi. Tikmēr Latvijas jaunie hokejisti palika pēdējie savā grupā un pārspēlēs zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!