Foto: F64

Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" komanda, kuras rindās atkal nebija aizsarga Kristapa Sotnieka, piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē savās mājās ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

"Lada" katrā no periodiem iemeta pa vieniem vārtiem, pēdējo ripu pamatlaika beigās raidot jau tukšos pretinieku vārtos, izcīnot trešo uzvaru pēdējos piecos mačos.

Sotnieks iepriekšējā "Lada" spēlē, kura notika vēl 29.decembrī, pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču šoreiz atkal nebija pieteikumā. Pirms tam aizsargs nespēlēja divus ar pusi mēnešus.

Savukārt Karsums Maskavas kluba rindās šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes, pa vārtiem nemetot, izdarot trīs spēka paņēmienus un uzvarot vienā no diviem iemetieniem.

Jāpiezīmē, ka Maskavas "Dinamo" zaudējums vēl uz kādu laiku var paildzināt Rīgas "Dinamo" vien teorētiskās izredzes tikt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Tikmēr vēl vienā cīņā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" izglābās pamatlaikā un pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra".

Izlīdzinājumu Ķīnas vienība panāca tikai 36 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Brendons Ips, bet papildlaika 17 sekundē uzvaras vārtus mājiniekiem guva Rinats Ibragimovs, ļaujot "Kuņluņ Red Star" izcīnīt trešo uzvaru pēdējos piecos mačos.

Kārtējo uzvaru izcīnīja KHL līdere Sanktpēterburgas SKA, kas viesos ar 6:2 (4:0, 1:1, 1:1) pārspēja Čeļabinskas "Traktor". Uzvarētājiem divus vārtus guva norvēģis Patriks Tūresens, palīdzot Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai komandai pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Graujošu uzvaru izcīnīja arī līgas vicelīdere Maskavas CSKA, kas viesos ar 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Mihails Grigorenko uzvarētāju sastāvā izcēlās ar diviem precīziem metieniem, palīdzot CSKA vienībai izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr pirmo vietu Austrumu konferencē atguva Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas mājās ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo".

Uzvarētāju rindās vārtsargs Jakubs Kovāržs atvairīja 26 pretinieku metienus, ceturto reizi sezonā paliekot "sausā".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 117 punktiem 47 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 109 punktiem seko Maskavas CSKA, abām komandām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr trešā ar 88 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums, ar 71 punktu 50 mačos atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 41 punkta 45 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot sešus punktus. Savukārt no izslēgšanas turnīra zonas rīdzinieki atpaliek par 30 punktiem. Regulārajā čempionātā Latvijas klubam atlicis aizvadīt 11 spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 33 punktus, tāpēc tuvāko maču laikā oficiāli tiks dzēstas rīdzinieku izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 87 punktiem atgriezusies Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard", bet 85 punkti ir Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 72 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 55 punktiem ir 11.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!