Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules junioru hokeja čempionāta finālā tiksies Zviedrijas un Kanādas U-20 izlases, bet par bronzu cīnīsies mājiniece ASV un Čehija, kļuva zināms pēc ceturtdien aizvadītā pusfināla.

Čempionāta pusfinālā Kanādas izlase ar ļoti pārliecinošu rezultātu – 7:2 (2:1, 4:0, 1:1) – pieveica Čehijas vienaudžus, bet Zviedrija ar 4:2 (0:0, 1:0, 3:2) pārspēja ASV juniorus.

Kanādas izlases labā ar "hat trick" pusfināla spēlē izcēlās Dreiks Batersons, bet abus vārtus Čehijas labā guva Filips Zadina.

Otrā pusfināla spēlē izšķirošie notikumi risinājās pēdējā trešdaļā, jo pēc pirmajiem diviem periodiem vadībā ar minimālu pārsvaru (1:0) bija Zviedrija. Trešā perioda sākumā divu minūšu laikā zviedri guva trīs vārtus turklāt divus no tiem, esot skaitliskajā mazākumā. Pēc nonākšanas zaudētājos ar 0:4 amerikāņi nomainīja vārtsargu un atguva divus vārtus, taču izlīdzināt rezultātu nespēja un nolika pasaules čempionu pilnvaras.

Toties pasaules čempionāta elites divīziju pamet Baltkrievija, kas parspēļu turnīra noslēdzošajā mačā ar 2:3 "bullīšos" piekāpās Dānijas junioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!