Foto: AFP/Scanpix/LETA
Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers ceturtdien Zagrebā ar triumfu slaloma sacensībās izcīnīja karjerā 50.uzvaru Pasaules kausa posmu sacensībās, pēc šī rādītāja panākot leģendāro itālieti Alberto Tombu.

Hiršers ceturtdien divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 50,60 sekundēm, par piecām sekundes simtdaļām pārspējot savu tautieti Mihaelu Matu, kamēr 0,11 sekundes viņam zaudēja norvēģis Henriks Kristofešens.

Tomba un Hiršers tagad dala trešo pozīciju visu laiku uzvarām bagātāko Pasaules kausa dalībnieku sarakstā vīriešu konkurencē. Tajā neapšaubāms līderis ir slavenais zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 uzvaras, kamēr otrais ar 54 panākumiem ir austrietis Hermanis Maiers.

Tikmēr dāmām labākā ir amerikāniete Lindsija Vona, kurai ir 78 uzvaras, no tām viena izcīnīta šajā sezonā.

Hiršers palielināja pārsvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, kur viņam ir 674 punkti, kamēr ar 580 punktiem seko Kristofešens, bet vēl par 100 punktiem atpaliek cits norvēģis Hjētils Jansru.

Tikmēr slaloma disciplīnā Hiršeram ir 354 punkti, kamēr Kristofešens viņam zaudē 59 punktus.

Hiršers Pasaules kausa izcīņā kopvērtējumā uzvarējis iepriekšējās sešas sezonas, tagad soļojot pretim savam septītajam Lielajam kristāla globusam pēc kārtas.

Nākamās Pasaules kausa sacensības kalnu slēpotāji aizvadīs sestdien, kad Šveicē sacentīsies milzu slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!