Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola čempiones "TTT Rīga" ceturtdien Turcijā piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, piedzīvojot neveiksmi FIBA Eirokausa astotdaļfināla pirmajā spēlē.

"TTT Rīga" "play off" pirmajā spēlē izbraukumā ar 70:88 piekāpās "Mersin BB". Abu komandu atbildes spēle pēc nedēļas 11. janvārī notiks Rīgā, bet uzvarētājas divu maču summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvijas komandu spēlē iegāza pirmā un pēdējā ceturtdaļa. Spēles sākumā Latvijas čempiones no rezultāta 6:6 nonāca zaudētājās 8:21, gandrīz piecas minūtes negūstot punktus no spēles. Pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" zaudēja ar 18:28, bet pirmā puslaika izskaņā mājinieces panāca tobrīd lielāko pārsvaru 48:35.

Otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga" nedaudz samazināja rezultāta starpību, bet pēdējās ceturtdaļas sākumā rīdzinieces pietuvojās līdz 55:62 un vēlāk līdz 58:64. Tomēr tad atkal "TTT Rīga" ilgāku laiku nespēja gūt punktus, atdeva iniciatīvu un piedzīvoja zaudējumu ar 18 punktu starpību, ko būs jācenšas tagad atspēlēt atbildes spēlē pēc nedēļas Rīgā.

Latvijas čempionēm lauvas tiesu punktu guva divas spēlētājas – vienības kapteine Ieva Krastiņa bija rezultatīvākā ar 26 punktiem, bet Gunta Baško-Melbārde guva 21 punktu. Mājiniecēm "Mersin BB" labā 24 punktus guva Kristala Tomasa.

"TTT Rīga" šajā sezonā nebija piedzīvojusi zaudējumu rūgtumu, gūstot uzvaras visos mačos visos turnīrus, ieskaitot sešas uzvaras sešās spēlēs FIBA Eirokausa grupu turnīrā. Perfektais Eirokausu sezonas sākums ļāva "TTT Rīga" izvairīties no spēlēšanas "play off" pirmajā kārtā un izslēgšanas cīņas sākt ar otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!