Foto: AP/Scanpix/LETA
Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina ceturtdien Vācijā izcīnīja savu desmito Pasaules kausa sacensību uzvaru, triumfējot 7,5 kilometru sprintā.

Finišā Kuzmina, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu, par iespaidīgām 35,4 sekundēm apsteidza arī vienu kļūdu pieļāvušo Somijas sportisti Kaisu Mekereinenu.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās čehiete Veronika Vitkova, kura ugunslīnijā arī nesašāva vienu mērķi.

Vienīgo kļūdu šaušanā divkārtējā olimpiskā čempione Kuzmina pieļāva pirmajā ugunslīnijā, bet turpinājumā trasē demonstrēja lielisku un ātru slēpojumu, kas komplektā ar teicamu otro šaušanu ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Vēl līdz otrajai šaušanai vadībā bija francūziete Žistīna Braisā, kura noslēgumā pieļāva divas kļūdas, sacensības noslēdzot piektajā pozīcijā.

Savukārt Latvijas biatloniste Baiba Bendika šajās sacensībās nepiedalījās, jo viņa pašlaik trenējas Antholcā. To pašu dara arī Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, tāpēc sagaidāms, ka abi sportisti šajā Pasaules kausa posmā nepiedalīsies.

Tiesa, Bendika šajā nedēļas nogalē iecerējusi startēt Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa izcīņas ceturtajā posmā Slovākijā. Viņa joprojām cīnās par iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tā kā neviena cita Latvijas biatloniste nav kvalificējusies startam Pasaules kausā, Bendikas vieta šajās Pasaules kausa sacensībās palikusi neaizņemta.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21.janvārim cīnās par iespēju piedalīties Olimpiādē. Olimpiskajās spēlēs iekļuva 22 labāko valstu sportisti, bet Latvija pagājušajā sezonā Nāciju rangā sievietēm palika vien 26.pozīcijā.

Šīs sezonas pirmajā daļā pārējo valstu sportisti cīnās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz Olimpiādi, kur no katras nācijas var kvalificēties pa divām sportistēm no valstīm, kas nav ieguvušas ceļazīmi.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm līdere ar 362 punktiem ir Kuzmina, kamēr otrā ar 336 punktiem tagad ir Braisā, bet trešo pozīciju ar 335 punktu ieņem Mekereinena.

Savukārt Bendika izcīnījusi 12 punktus, kas viņai dod 63.vietu.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā piektdien notiks desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem, kamēr sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien - stafetes sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!