Lietuvas basketbola kluba Prienu-Birštonas "Vytautas" jaunpienācēji Liandželo un Lamelo Boli ar savu tēvu Lavāru trešdienas vakarā ieradās Viļņā, kur viņus sagaidīja ar milzu ažiotāžu.

Bolu ģimenes pārstāvji trešdien Viļņas lidostā ielidoja ar reisu no Varšavas, kas kavējās gandrīz par stundu. Tur viņus sagaidīja prāvs Lietuvas žurnālistu pulks, turklāt lidostā, kā novēroja "24sek.lt", amerikāņu atbraukšanas dēļ bija izcēlies pamatīgs haoss.

Boli lidostā tika sagaidīti mūzikas pavadījumā, un Lavārs Bols izskatījies pārsteigts par šādu sagaidīšanu, bet abas viņa atvases sarunās ar mediju pārstāvjiem neielaidās.

"Kāpēc mēs izvēlējāmies Lietuvu? Tā izvēlējās mūs," būdams apmierināts ar saņemto uzmanību, sacīja Lavārs Bols. "Ceru, ka mani dēli šeit izbaudīs basketbolu."

Pēc ierašanās Boli tika nogādāti Prienos, kur viņi mitināsies vietējā SPA centrā.

"Vytautas" decembrī panāca vienošanos ar 19 gadus veco Liandželo un 16 gadus veco Lamelo Boliem. Viņu debija jaunajā komandā paredzēta 9.janvārī Baltijas Basketbola līgā (BBL) pret Minskas "Cmoki" vienību. Savukārt Lietuvas Basketbola līgā (LKL) Boliem pirmais mačs varētu būt 13.janvārī pret Žaņa Peinera pārstāvēto Panevēžas "Lietkabelis".

Komandas galvenais treneris Virgīnijs Šeškus iepriekš bija uzsvēris, ka Boliem būs liels spēles laiks, līdz ar to abiem brāļiem sanāks uzspēlēt arī plecu pie pleca, kāds bija viņu tēva Lavāra mērķis.

BBL turnīrā "Vytautas" spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas klubiem "Jūrmalu" un "Betsafe/Liepāju". Pie Liepājas komandas "Vytautas" viesosies 24. janvārī, līdz ar to slavenos brāļus, iespējams, varēs redzēt arī Latvijā.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!