Pasaules U-20 hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā Bufalo trešdien ASV junioru valstsvienība ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) pārspēja vienaudžus no Krievijas, sasniedzot pusfinālu.

ASV hokejisti vadībā izvirzījās jau trešajā minūtē, kad Kīfers Belouzs realizēja vairākumu, taču astoņas minūtes vēlāk Marsels Šolohovs Krievijas izlasei panāca izlīdzinājumu. Tomēr neizšķirts rezultāts saglabājās tikai četras minūtes, jo Kailers Jamamoto izcēlās ar precīzu metienu.

Pēc bezvārtu otrā perioda Krievijas hokejisti 44. minūtē atkal panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo – precīzs šoreiz bija Andrejs Altjabarmakjans. Tomēr galotnē veiksmīgāki bija amerikāņi, un 53. minūtē Belouzs guva uzvaras vārtus. Pēdējā minūtē Džoijs Andersons ripu meta tukšos vārtos.

Līdz ar to ASV hokejisti turpina cīņu, lai atkārtotu pagājušā gada sasniegumu, iegūstot zelta medaļas. Savukārt Krievija pērn tika pie bronzas godalgām.

Citā ceturtdaļfinālā Zviedrijas hokejisti ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pieveica Slovākiju un 12. reizi pēc kārtas spēlēs pusfinālā.

Pirmajā periodā abas komandas vārtus neguva, bet otrajā periodā Zviedrija pēc Isāka Lundestroma un Fabjana Zeterlunda vārtiem panāca rezultātu 2:0, savukārt 38. minūtē slovāks Martins Bodaks vienus "golu" atspēlēja. Lundestroms 51. minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru Zviedrijasi, un arī slovāks Bodaks vēlāk guva savus otros vārtus, taču Slovākijas izlases atspēlēšanās neizdevās.

ASV un Zviedrijas izlases savā starpā tiksies pasaules čempionāta pusfinālā.

Vēl vienā ceturtdaļfinālā Kanāda ar rezultātu 8:2 (3:0, 3:1, 2:1) sagrāva Šveices valstsvienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Dreiks Batersons, bet pa vienam "golam" guva Džordans Kirū, Bret Houdens, Maksīms Kumtuā, Dilons Dubē, Keils Makārs un Konors Timins. Šveicei precīzi meta Dario Rornahs un Aksels Simičs.

Kanādas pretinieki pusfinālā būs Čehijas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!