Foto: F64

Divās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs lielisku sniegumu parādījušais Andrejs Šeļakovs karjeru turpinās Polijas basketbola līgas (PLK) vienā no vājākajām komandām Varšavas "Legia", pavēstījis klubs.

29 gadus vecais centrs Šeļakovs sezonu iesāka Lietuvas Basketbola līgas (LKL) vienībā Alītas "Dzūkija", kur desmit mačos atzīmējās ar vidēji 2,9 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām. Pēc tam viņš pievienojās "Betsafe/Liepāja"komandai, kuras sastāvā divos mačos guva vidēji 18 punktus un savāca 9,5 bumbas zem groziem.

Tagad Šeļakovs jau devies uz Poliju, pievienojoties komandai, kas PLK čempionātā zaudējusi visās 14 šosezon aizvadītajās spēlēs.

"Esmu dzirdējis daudz par "Legia", bet, protams, galvenokārt par tās futbola komandu. Esmu dzirdējis daudz par Varšavu, bet vēl man nav bijusi iespēja to apmeklēt," paudis Šeļakovs. "Vakar ierados, tāpēc līdz šim bijusi iespēja redzēt vien viesnīcu un halli, kur trenējamies. Šeit viss ir līdzīgi kā Latvijā."

"Kad aģents man piezvanīja un pastāstīja par interesi, paskatījos komandas rezultātus līgā. Biju nedaudz pārsteigts un prasīju kāpēc tie ir tik slikti," atceras Šeļakovs, kuram skaidrots, ka komanda ir pārbūves procesā.

Komandu pašlaik trenē maķedonietis Tane Spasevs, kura biogrāfija iepriecinājusi Šeļakovu.

"Esmu spēlētājs, kurš mača laikā laukumā smagi strādā. Cenšos atdot visu aizsardzībā un atvieglot dzīvi kolēģiem uzbrukumā. Domāju, ka esmu diezgan pieredzējis basketbolists," izteicies Šeļakovs.

Savu profesionālo karjeru Šeļakovs sāka 2006.gadā kā "ASK Rīga" komandā. Turpmākajos gados viņš četras sezonas pavadīja "VEF Rīga" vienībā, spēlējis Spānijas otrajā līgā, Ukrainas klubā "Odessa" un Kosovas komandā Prištinas "Sigal".

2012./2013.gada sezonas sākumā vairākas spēles Šeļakovs aizvadīja "Barons kvartāls" sastāvā, bet 2014.gadā viņš atgriezās Latvijā, pārstāvot "Jēkabpils" un "Ventspils" rindas.

Šeļakovs spēlējis U-16, U-18, U-20 izlasēs, gan arī pārstāvējis Latvijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!