Foto: AP/Scanpix/LETA

Dalasas "Mavericks" vācu uzbrucējs Dirks Novickis atkal nav skopojies ar uzslavām Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa virzienā.

"Porziņģis ir daudz efektīvāks aizsardzībā nekā es jebkad esmu bijis," Novickis izteicies sarunā ar "New York Post". "Viņš ir vienreizējs, ar savām garajām rokām un metienu bloķēšanu. Viņš viegli gūst punktus uzbrukumā. Viņš ir biedējošs un ilgi sagādās galvassāpes pretiniekiem."

"Porziņģis ir daudz spēcīgāks par mani šajā vecumā," atzīst Novickis. "Man pirmajā sezonā NBA pēc pārbraukšanas no Vācijas bija problēmas, bet Kristaps aizvadīja lielisku debijas sezonu. Ja viņš turpinās strādāt tikpat intensīvi – un es zinu, ka tā viņš darīs – un spēs izvairīties no traumām, tad es neredzu nekādus ierobežojumus gūt izcilus panākumus."

Pēdējā spēlē NBA regulārajā čempionātā pirms gadu mijas mačā pret Ņūorleānas "Pelicans" Porziņģis ar 30 punktiem palīdzēja Ņujorkas "Knicks" pārtraukt četru zaudējumu sēriju, bet līgas labāko bloķētāju sarakstā 22 gadus vecais liepājnieks atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!