Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
2017.gada noslēdzošajā spēlē "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) sestdien "Jūrmalas" basketbolisti savā laukumā Rīgā ar rezultātu 85:82 (20:23, 24:13, 24:22, 17:24) pieveica "Ogri".

Abas komandas cīnās par trešo vietu LBL kopvērtējumā, esot uzreiz aiz divām favorītēm "Ventspils" un "VEF Rīga", bet ievērojami apsteidzot pārējos konkurentus.

Pēc līdzīga spēles ievada otrās ceturtdaļas vidū "Jūrmala" veica izrāvienu un no 27:29 puslaiku noslēdza ar 44:36. Visu trešo ceturtdaļu mājinieki saglabāja aptuveni desmit punktu pārsvaru, tomēr ceturto spēles nogriezni jau sekmīgāk aizvadīja ogrēnieši un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Rinalds Sirsniņš ar soda metieniem izvirzīja viesus priekšā ar 76:74.

Izšķirošie notikumi risinājās minūti vēlāk, kad "Jūrmalas" spēlētājs Deniss Krestiņins pēc partnera neprecīza soda metiena izcīnīja atlēkušo bumbu un raidīja to grozā. Turpinājumā uzreiz "Jūrmala" piespieda pretiniekiem veikt centra auta pārkāpumu un Uģis Pinete ar soda metieniem panāca 81:76. Turpinājumā vairāki "Ogres" tālmetieni lidoja garām, viesiem no zaudējuma nespējot izglābties.

Zīmīgi, ka pirmajā puslaikā ogrēnieši savāca vien 12 atlēkušās bumbas, tomēr otrajā spēles daļā šis skaits tika palielināts līdz 37, kas gan tāpat bija ievērojami mazāk nekā oponentiem.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Krestiņins, kuram ar 15 punktiem sekoja Ervīns Jonāts.

Savukārt ogrēniešiem ar 17 punktiem atzīmējās Guntis Sīpoliņš, kamēr Jānis Antrops izcēlās ar 16 punktiem.

Pirmajā puslaikā traumu guva "Ogres" spēlētājs Rihards Zēbergs, kuram, visticamāk, ir smadzeņu satricinājums.

Jūrmalnieki aizvadīja trešo maču nedēļas laikā. Pagājušajā sestdienā Ziemassvētku duelī "Jūrmalas" komanda ar 82:86 piekāpās valsts čempionei "VEF Rīga", bet četras dienas vēlāk viesos pagarinājumā ar 89:88 pārspēja "Betsafe"/"Liepāja" komandu.

Ieskaitot cīņas arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), Jūrmalas klubs tagad uzvarējis 12 no 13 pēdējām spēlēm.

Tikmēr "Ogre" Rīgā ieradās labāk atpūtusies, bet sliktākā garastāvoklī, jo pagājušajā piektdienā pārtrūka tās sešu uzvaru sērija, LBL mačā ar rezultātu 82:89 zaudējot "Ventspilij".

Abu komandu sezonas pirmajā mačā Ogrē jūrmalnieki bija pārāki ar gandrīz identisku rezultātu 86:83. Šajos mačos aci pret aci tiekas divi Latvijas jaunatnes izlašu treneri - "Jūrmalas" vadītājs Mārtiņš Gulbis ir U-16 puišu izlases treneris, bet "Ogres" stūrmanis Artūrs Visockis-Rubenis nākamgad vadīs U-18 valstsvienību.

Šoruden Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) aizliedza Jūrmalas sporta halles ekspluatāciju saistībā ar nenovērstu bīstamību ēkas jumta konstrukcijas savienojumos. Līdz ar to šobrīd "Jūrmala" savas mājas spēles aizvada Lapmežciemā un Rīgā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 13 uzvaras 13 mačos, kam ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar desmit uzvarām 14 mačos tagad ir "Jūrmala", kurai ar deviņām uzvarām 13 cīņās seko "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar piecām uzvarām 13 spēlēs ir "Betsafe"/"Liepāja", kamēr divas uzvaras astoņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā. Septītā ar trim uzvarām 13 cīņās ir "Latvijas Universitāte", trīs panākumus 14 dueļos guvusi "Valmiera"/ORDO, savukārt turnīra tabulu ar divām uzvarām 13 mačos noslēdz "Jēkabpils".

Nākamais LBL mačs notiks jau 2018.gadā, 5.janvārī "Ventspilij" savā laukumā tiekoties ar "Ogri".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!