Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Planētas septītā rakete dāmu tenisā Jeļena Ostapenko no Latvijas sestdien Abū Dabī pārbaudes mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja slaveno amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai šī bija atgriešanās cīņa pēc kļūšanas par māmiņu.

Pirmajā setā labāk darbojās Ostapenko, kamēr otrajā iniciatīvu jau ieguva Viljamsa, kura karjerā ieguvusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus, tomēr sekojošajā supertaibreikā pārliecinošāka tomēr bija Latvijas sportiste.

"Ir lieliski spēlēt šeit. Serēna bērnībā bija mans elks un bija lieliska iespēja spēlēt pret viņu," pēc dueļa pauda Ostapenko.

Pašlaik 36 gadus vecā Viljamsa nebija spēlējusi jau gandrīz gadu, jo janvāra beigās viņa jau otrajā grūtniecības mēnesī triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Septembra pirmajā dienā amerikānietei piedzima meita un paredzams, ka pilnvērtīgi amerikāniete kortā atgriezīsies uz Austrālijas atklāto čempionātu, kas sāksies janvāra vidū.

Tenisistes maču iesāka nedroši un pirmajos divos geimos apmainījās ar breikiem, Ostapenko izceļoties arī ar dubultkļūdu un atgādinot, ka šogad viņa šajā rādītājā bija pasaules tenisa līdere. Turpinājumā Latvijas tenisiste bija labāk un izvirzījās vadībā ar 4-1. Kopumā viņa pirmajā setā darbojās pārliecinošāk nekā pēc ilga pārtraukuma esošā pretiniece un uzvarēja ar 6-2.

Pirmo otrā seta geimu Ostapenko uztvēra relaksēti un drīz vien jau zaudēja ar 0-3. Turpinājumā viņa uzvarēja "sausā" pie Viljamsas serves un pietuvojās līdz 2-3, tomēr salauzt seta gaitu Latvijas sportistei neizdevās, kaut vēlāk vēlreiz nobreikoja pretinieci "sausā".

Šoreiz uzvarētājas noskaidrošanai tika izmantots supertaibreiks, kurā Ostapenko ātri nokļuva vadībā ar 6:0. Lai gan Viljamsa dažus punktus atguva, Latvijas tenisiste neizlaida no rokām uzvaru un guva virsroku ar rezultātu 10:5.

Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" titulus, bet pasaules rangā viņa pašlaik atkritusi uz 22.vietu.

Zīmīgi, ka S.Viljamsa profesionālas tenisistes karjeru sāka divus gadus pirms Ostapenko dzimšanas.

Ostapenko 2017.gadu sāka WTA ranga 44.pozīcijā, bet jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Vēlāk viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa "French Open" izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā.

Zīmīgi, ka Serēnai Viljamsai karjerā neveiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs ir Francijas atklātais čempionāts, jo tajā viņa uzvarējusi "tikai" trīs reizes, kamēr pārējās trijās sacensībās ir vismaz seši tituli.

Latvijas pirmā rakete lielāko daļu starpsezonas gatavojās Rīgā. Pagājušajā nedēļas nogalē viņa piedalījās paraugturnīrā Taizemē, kur zaudēja gan čehietei Karolīnai Plīškovai, gan Johannai Kontai no Lielbritānijas. Pēc tam viņa uz pāris dienām atgriezās Rīgā, bet trešdien devās uz Abū Dabī.

Ostapenko pirmais turnīrs jaunajā sezonā būs Ķīnā, kur jau svētdien sāksies Šeņdžeņas WTA "International" sērijas sacensības. Šī turnīra pirmajā kārtā viņa tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu.

Ostapenko un Serēna Viljamsa spēlēja Abū Dabī notiekošā tradicionālā pirmssezonas sagatavošanās turnīra "Mubadala World Tennis Championship" ietvaros. Tas kopš 2009.gada kalpo kā sagatavošanās sacensības vīru tenisistiem, bet šogad tā ietvaros pirmoreiz maču aizvadīja arī divas dāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!