Foto: AP/Scanpix/LETA
Talantīgais slovēņu pusaudzis Luka Dončičs no Spānijas vienības Madrides "Real" kļuvis par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā 15.kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Kopš pērnā gada decembra 18 gadus vecais Dončičs pie kārtas vērtīgākā spēlētāja balvas ticis septiņas reizes, bet šosezon viņa kontā ir trīs balvas.

Dončičs aizvadītajā kārtā, kas bija noslēdzošā pirmajā aplī, tika pie 37 efektivitātes koeficienta punktiem, kamēr "Real" viesos ar rezultātu 79:77 pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

Dončičs šajā spēlē guva 20 punktus, realizējot visus trīs tālmetienus un 11 no 12 soda metieniem. Tāpat viņš veica desmit rezultatīvas piespēles, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles un izprovocēja desmit noteikumu pārkāpumus. Slovēnim pietrūka divu atlēkušo bumbu, lai tiktu pie "triple-double", kas Eirolīgā nevienam nav bijis pa spēkam 11 gadus.

Tikmēr pie 35 efektivitātes koeficienta punktiem tika Eirolīgas līderes Maskavas CSKA spāņu saspēles vadītājs Serhio Rodrigess, kurš savai komandai palīdzēja ar 90:81 pārspēt Spānijas vienību Vitorijas "Baskonia", kuras rindās ar 17 punktiem izcēlās latvietis Jānis Timma.

Rodrigess šajā spēlē guva 25 punktus, realizējot sešus no deviņiem tālmetieniem un trīs no sešiem divpunktu metieniem. Tāpat viņš šajā mačā veica astoņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Pretinieku rindās ar 33 efektivitātes koeficienta punktiem atzīmējās gruzīns Tornike Šengelija, kurš iemeta 20 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

Savukārt 29 efektivitātes koeficienta punktus iekrāja Turcijas kluba Stambulas "Anadolu Efes" amerikāņu uzbrucējs Deriks Brauns, kurš savai komandai palīdzēja ar rezultātu 69:58 pārspēt Vācijas čempioni Bambergas "Brose". Viņš šajā mačā guva 21 punktu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, bloķēja vienu metienu un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr 28 efektivitātes koeficienta punkti bija serbu uzbrucējam Milko Bjelicam, kurš palīdzēja Belgradas komandai "Crvena Zvezda mts" viesos ar rezultātu 91:88 pārspēt Itālijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kura rindās 14 punktus iemeta latvietis Dairis Bertāns. Bjelica šajā spēlē guva 18 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles un izprovocēja desmit noteikumu pārkāpumus.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!