Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV U-20 hokeja izlases pasaules junioru čempionāta mačā piektdien zem klajas debess pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:1, 2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Kanādu.

Mačs norisinājās Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) komandas Bufalo "Bills" stadionā, kurā ir vairāk nekā 71 000 sēdvietu, un to klātienē apmeklēja 44 592 skatītāju.

Spēles laikā āra temperatūra bija -9 grādi pēc Celsija, turklāt sniga, līdz ar to bija nepieciešams vairāk pārtraukumu, lai notīrītu ledu.

Pēc Keila Makara un Dijona Djubē precīzajiem metieniem kanādieši pirmo periodu uzvarēja ar 2:0. Otrā perioda 17.minūtē amerikānis Kīfers Belouss vienus vārtus atguva, taču Boriss Katčuks ātri atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešajā trešdaļā amerikāņi Skots Perunovičs un Breidijs Tkačuks panāca neizšķirtu, un pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots.

Tāpat vārti netika gūti arī pagarinājumā, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā pārāki ar 2:0 bija amerikāņi, uzvaras "bullīti" iemetot Belousam.

"Slidoju no kreisās puses un mēģināju izdomāt, ko darīt, balstoties uz pretinieku vārtsarga kustībām. Metiens starp kājām bija labākais risinājums, un centos mest tik ātri, cik vien iespējams," pēc mača teica Belouss.

Ar trim rezultatīvām piespēlēm šajā mačā atzīmējās amerikāņu uzbrucējs Keisis Mitelstads, kuru 2017.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar astoto numuru izraudzījās latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Mitelstads ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm kļuvis par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

A apakšgrupā līderpozīcijā ar septiņiem punktiem trijās spēlēs ir Kanāda, kam ar pieciem punktiem trijos mačos seko ASV. Tālāk ar trim punktiem divās spēlēs ir Somija un Slovākija, bet Dānija divos dueļos palikusi bešā.

Tikmēr B apakšgrupā Krievija piektdien ar 5:2 (2:0, 1:0, 2:2) pārspēja Baltkrieviju.

B apakšgrupā līderpozīcijā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Zviedrija, kamēr Krievija sešus punktus guvusi trīs mačos. Tālāk ar trim punktiem divās spēlēs seko Čehija un Šveice, bet Baltkrievija trīs spēlēs nav tikusi pie punktiem.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas spēkosies ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieguvējas cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā. Zaudētājas vietu augstākajā divīzijā nākamgad ieņems Kazahstāna, kas decembrī triumfēja pirmās divīzijas A grupā, kur otrajā vietā palika Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!