Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien asistēja komandas biedra vārtu guvumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Divās iepriekšējās spēlēs Girgensons guva pa vārtiem, līdz ar to latvietis ar rezultativitātes punktiem izcēlies trīs mačus pēc kārtas. Iepriekšējo reizi viņam šāda sērija bija pirms trim gadiem.

Mača rezultātu 14. minūtē atklāja "Devils" uzbrucējs Mailss Vuds, bet otrā perioda sestajā minūtē "Sabres" uzbrucējs Jākobs Jūsefsons panāca izlīdzinājumu. Divarpus minūtes vēlāk Girgensons par ķeksēšanu saņēma divu minūšu sodu, "Devils" vienībai vairākumu izmantojot Markusam Jūhansonam.

Piecas minūtes pirms otrā perioda beigām Džons Mūrs panāca jau 3:1 "Devils" labā, bet divas minūtes vēlāk Džeks Aikels samazināja pretinieku pārsvars. Šajā epizodē Girgensons pie laukuma apmales izcīnīja ripu un piespēlēja to tālāk uz zilo līniju Džeikam Makeibam, kurš to pāradresēja tālāk Aikelam uz vārtu priekšu, "Sabres" zvaigznei panākot 2:3.

Tāpat Aikels trešā perioda 12. minūtē realizēja vairākumu un izlīdzināja mača rezultātu. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājuma trešajā minūtē "Sabres" somu aizsargs Rasmuss Ristolainens pēc iemetiena izcīnīja ripu, apspēlēja divus "Devils" hokejistus un izrāva uzvaru viesiem.

"Vienīgā vieta, uz kurieni skatījos, bija vārti. Mēģināju nogādāt ripu līdz turienei, veikt nelielu kustību un atrast brīvu stūri," savu vārtu guvumu komentēja Ristolainens.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra divas piespēles un tika pie divām soda minūtēm, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Girgensons 33 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo klubs ar 28 punktiem 38 spēlēs saglabā pēdējo, 16. vietu Austrumu konferencē, bet "Devils" ar 50 punktiem ir otrajā pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 23 punktiem.

Nākamajā mačā "Sabres" hokejisti 1. janvārī Ņujorkā tiksies ar vietējo "Rangers" komandu, aizvadot Ziemas klasikas spēli zem klajas debess.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!