Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma piektdien guva 17 punktus ULEB Eirolīgas pirmā apļa noslēdzošajā spēlē, neglābdams Spānijas komandu Vitorijas "Baskonia" no zaudējuma turnīra līderei Maskavas CSKA, savukārt Dairis Bertāns iemeta 14 punktus, viņa pārstāvētajai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" piekāpjoties Serbijas klubam Belgradas "Crvena Zvezda mts".

"Baskonia" savā laukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 81:90 (26:18, 22:33, 24:19, 9:20).

Vitorijas komanda pirmajā ceturksnī ātri iekrāja 13 punktu pārsvaru (18:5), taču otrajā ceturtdaļā handikaps tika izsēts. Ceturto ceturksni laukuma saimnieki iesāka ar divu punktu pārsvaru (72:70), taču mača pēdējo nogriezni zaudēja ar 9:20 un atzina pretinieku pārākumu.

Timma šajā spēlē laukumā bija 30 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 11 tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat krāslavietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Viņš šajā mačā tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija dalīts otrs labākais rādītājs komandā.

Tikmēr "Baskonia" latviešu spēlētāja Rinalda Mālmaņa nebija šī mača pieteikumā.

"Baskonia" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija gruzīns Tornike Šengelija.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās spānis Serhio Rodrigess, kamēr 20 punkti bija amerikāņa Vila Klaibērna kontā.

Savukārt "AX Armani Exchange Olimpia" savu skatītāju priekšā piekāpās ar rezultātu 88:91 (15:29, 25:16, 20:26, 28:30).

Maču ar izrāvienu 13:4 iesāka viesi. Milānas komanda otrajā ceturksnī nonāca iedzinējos ar 17 punktiem, bet turpinājumā pakāpeniski atspēlējās līdz ceturtās ceturtdaļas sākumā komandas šķīra vairs tikai viens punkts - 71:70 Serbijas vienības labā. Tāpat viena punkta deficīts tika panākts divas minūtes pirms finālsvilpes (80:81), bet ilgā pakaļdzīšanās noslēdzās minūti vēlāk, kad serbs Vladimirs Micovs pēc Bertāna piespēles iemeta "trejaci" un panāca neizšķirtu 83:83.

Turpinājumā viesi atbildēja ar diviem punktiem, turpretī Milānas basketbolisti savā uzbrukumā kļūdījās, un, atturot Milko Bjelicu no lielāka pārsvara panākšanas, Bertāns tika pie savas piektās piezīmes un bija spiests pamest laukumu. Bjelica savus "sodiņus" iemeta, bet otrā laukuma galā Micovs atbildēja ar tālmetienu, un komandas šķīra tikai viens punkts - 87:86 Belgradas kluba labā. Tiesa, Milānas vienība otrreiz neatspēlējās un cieta zaudējumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no pieciem tālmetieniem, abus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica četras rezultatīvas piespēles, iekrāja piecas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. Latviešu basketbolists šajā mačā tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Milānas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Micovs, bet pa 14 punktiem guva Bertāns un francūzs Amats M'Bajē.

Pretiniekiem 19 punktus iemeta amerikānis Džeimss Feldeine, bet 18 punkti bija Bjelicas kontā.

Tikmēr Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas turnīram pieteikusi arī Latvijas izlases basketbolistu Rodionu Kurucu, izbraukumā ar rezultātu 79:65 (25:15, 11:17, 21:25, 22:8) pārspēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētājiem produktīvāko sniegumu demonstrēja horvātu centra spēlētājs Ante Tomičs, kurš guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem ar gūtajiem punktiem atzīmējās tikai pieci basketbolisti, no kuriem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Aleksejs Šveds.

Vēl piektdien Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā ar rezultātu 69:58 (15:18, 14:20, 15:10, 25:10) pārspēja Vācijas čempioni Bambergas "Brose".

Uzvarētājiem rezultatīvākie bija amerikāņu basketbolisti, Derikam Braunam iemetot 21 punktu, bet Ērikam Makolumam - 19 punktus.

"Brose" komandā rezultatīvākais ar desmit punktiem bija ASV basketbolists Rikijs Hikmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!