Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējuma līdere "Ventspils" piektdien savā laukumā ar rezultātu 97:71 (26:17, 24:28, 21:14, 26:12) pārspēja "Betsafe"/"Liepāja" komandu, kamēr valsts čempione "VEF Rīga" viesos ar 99:59 (26:11, 21:22, 29:9, 23:17) sagrāva "Valmiera"/ORDO vienību.

Ventspilī notikušajā duelī mājiniekiem ar 20 punktiem rezultatīvākie bija Ronalds Zaķis un Rihards Lomažs, kamēr 11 punktus iemeta Aigars Šķēle.

Viesiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija sešus tālmetienus iemetušais Toms Leimanis, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Ventspili". Savukārt 14 punktus savā otrajā mačā Liepājas komandas rindās iemeta Andrejs Šeļakovs, kurš arī karjeras laikā vienu sezonu pavadījis "Ventspilī".

Ventspilnieki pirmo puslaiku uzvarēja ar vien piecu punktu pārsvaru (50:45), bet trešās ceturtdaļas sākumā ātri dubultoja savu handikapu, turpmākajā mača gaitā nosargājot drošu vadību un svinot uzvaru.

"Ventspils" šosezon ir uzvarējusi visos 13 aizvadītajos LBL mačos, iepriekšējā cīņā pirms nedēļas viesos ar 89:82 uzvarot "Ogri". Savukārt "Betsafe"/"Liepāja" spēlēja vēl trešdien, sīvā mačā pagarinājumā ar 88:89 zaudējot "Jūrmalai", liepājnieku rindās debitējot Šeļakovam, kurš guva 22 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Abas komandas šosezon jau reizi tikās, kad oktobrī ventspilnieki viesos izcīnīja uzvaru ar 78:52.

Tikmēr Valmierā notikušajā duelī "VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Mareks Mejeris, 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Kasparam Bērziņām, kamēr pa 11 punktiem sameta Arns Labucks un Kaspars Vecvagars.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Viktors Iļjins.

Rīdzinieki laukumā dominēja jau no spēles pirmajām minūtēm, ar sīvāku pretestību saskaroties vien otrajā ceturtdaļā.

"VEF Rīga" ir uzvarējusi pēdējās piecās LBL spēlēs, pagājušajā nedēļā ar 87:72 pieveicot "Latvijas Universitāti" un ar 86:82 pārspējot "Jūrmalu", kamēr "Valmiera"/ORDO komandai ir trīs zaudējumu sērija.

Abas vienības šomēnes reizi jau tikās, kad 9.decembrī "VEF Rīga" savā laukumā bija pārāka ar 93:65.

"VEF Rīga" un "Valmiera"/ORDO savā starpā spēlēja 2015./2016.gada sezonas finālsērijā, kurā ar 4-3 virsroku guva valmierieši, pirmo reizi tiekot pie LBL čempionu titula. Pēc gada "VEF Rīga" atgriezās valsts čempiones godā, kamēr "Valmiera"/ORDO palika ceturtā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 13 uzvaras 13 mačos, ar deviņiem panākumiem 11 spēlēs seko "VEF Rīga", bet trešā ar deviņām uzvarām 12 cīņās ir "Ogre", kamēr deviņi panākumi 13 mačos ir "Jūrmalai".

Pirmajam četriniekam ar piecām uzvarām 13 spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr divas uzvaras astoņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā. Uzreiz aiz pirmā sešinieka ar trim uzvarām 13 cīņās ir "Latvijas Universitāte", trīs panākumus 14 dueļos guvusi "Valmiera"/ORDO, savukārt turnīra tabulu ar divām uzvarām 13 mačos noslēdz "Jēkabpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!