Foto: AP/Scanpix/LETA
Slovākijas U-20 hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionātā sagādāja sensāciju, A grupas mačā ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pieveicot pašreizējo pasaules čempioni, mājinieci ASV komandu.

Slovāku juniori līdzīgu pārsteigumu sagādāja 2009. gadā, kad Kanādā notikušajā pasaules čempionātā neļāva amerikāņiem iekļūt pusfinālā.

Ceturtdienas spēlē Slovākija divas reizes bija vadībā, bet abas reizes amerikāņu atspēlējās. Otrajā periodā Filips Krivošaks pirmo reizi vadībā izvirzīja Slovākiju, bet pēc nepilnām septiņām minūtēm Breidijs Tkačuks izlīdzināja rezultātu.

Dramatiska un notikumiem bagāta izvērtās pamatlaika izskaņa. Nepilnas piecas minūtes pirms trešā perioda beigām Krivošiks guva savus otros vārtus spēlē, bet jau pēc pusotras minūtes Keisijs Mitelštāds pēc lieliskas individuālas darbības atjaunoja līdzsvaru spēlē. ASV izlases prieki nebija ilgi, jo jau pēc 63 sekundēm slovāki atguva vadību – uzvaras vārtus guva Samuels Nučeks, kurš pēc solo reida un sava metiena pirmais bija pie atlēkušās ripas, ar otro mēģinājumu iemetot ripu vārtos.

Par vienu no galvenajiem spēles varoņiem kļuva Slovākijas vārtsargs Romans Durnijs, kurš atvairīja 43 metienus. Laukuma otrā pusē amerikāņu vārtsargs Džozefs Vols atvairīja 22 metienus.

WATCH the phenomenal game-winner of Samuel Bucek and the other goals in Slovakia's 3-2 upset over defending #WorldJuniors champion USA. More from the game: https://t.co/iw9HJnuXTy pic.twitter.com/USFimMMn7l

— IIHF (@IIHFHockey) December 29, 2017


CHECK THIS OUT: Team Slovakia celebrate their incredible win over Team USA (@usahockey) with one of the best chants we've ever heard.

Put the sound on for this one. #WorldJuniors pic.twitter.com/QCxp9f0k3t

— IIHF (@IIHFHockey) December 29, 2017


Vēl ceturtdien pasaules čempionātā šajā grupā Somija bez lielām problēmām ar 4:1 ieveica Dānijas vienaudžus, sagādājot dāņiem otro zaudējumu divos mačos. Savukārt B grupā Krievija ar 5:2 uzvarēja Šveici, bet Zviedrija ar 3:1 apbēdināja Čehijas komandu.

Pēc aizvadītām divām spēļu kārtām A grupā seši punkti ir Kanādas U-20 izlasei, bet pa trim punktiem tagad ir ASV, Slovākijai un Somijai, bet dāņiem nav punktu. Tikmēr B grupā bez zaudējumiem cīnās Zviedrija, pa trim punktiem ir Krievijai, Šveicei un Čehijai, bet Baltkrievijai ir divi zaudējumi divos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!