Foto: Reuters/Scanpix

Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža ceturtdien Siguldā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā.

Vīru sacensībās Kivlenieks sasniedza labāko rezultātu abos braucienos un summā par 0,066 sekundēm apsteidza Kristeru Aparjodu. Trešais palika Artūrs Dārznieks, bet ceturto vietu guva Kristaps Mauriņš.

"Rezultāti sacensībās sezonas sākumā īsti neparāda patieso gatavību, bija daudz nevajadzīgu kļūdu, bet tas viss tāpēc, ka daudz kas vēl tiek izmēģināts," saka Inārs Kivlenieks. "Gribas atrast kaut ko tādu, ar ko var ar pārliecību braukt uz olimpiskajām spēlēm. Ir dažādi varianti, šobrīd principā palikuši kādi divi. Kēnigszē ir pēdējā trase, kur noskaidrot, kura labāka, un tad arī braukšu ar īsto." Sportists arī atzīmē, ka Siguldas trase šogad ir ļoti labi izveidota, tādēļ sarežģītākajās virāžās ir vēl vairāk jāstrādā.

Dāmām Cauce tuvāko sekotāju Ullu Zirni apsteidza par vairāk nekā pussekundi, bet trešo vietu ieņēma Sigita Bērziņa, kura no otrās pozīcijas atpalika vien par 0,006 sekundēm.

Tikmēr pieaugušo izlases dalībniece Kendija Aparjode pieļāva kļūdu pirmajā braucienā, bet otrajā uzrādīja otro rezultātu, summā paliekot vien septītajā pozīcijā.

Divnieku ekipāžu cīņā Šici pārliecinoši apsteidza Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu, trešo vietu ieņemot Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam.

"Protams, olimpiskā sezona ir pati svarīgākā četrgadē, bet tas nenozīmē, ka mēs neeksperimentējam," atzīst brāļi. "Ja ir iespēja kaut ko pamēģināt, tad mēs to darīsim, tehniskajā sporta veidā nevar apstāties. Lillehammerē ir lielāki ātrumi un var savilkt paralēles ar Phjončhanas trasi, tāpēc treniņos noteikti vēl visu testēsim."

Jauniešu "A" grupā uzvara Gintam Bērziņam, otrā vieta Lūkasam Krastam, bet trešais Eduards Šēvics-Mikelšēvics. Starp jaunietēm "A" labākā Zane Kaluma, sudrabs Frančeskai Bonai, bet bronza Martai Zukulei, savukārt starp divnieku ekipāžām labākie Artūrs Gruzdulis Borovojs/Viktors Nahodkins, otrā vieta Eduardam Šēvicam-Mikelšēvicam/Lūkasam Krastam, trešie Kaspars Rinks/Oskars Bondarenko.

Starp jauniešiem "B" pirmā vieta Fēliksam Grantiņam, otrais Vitālijs Jegorovs, trešais Aleksis Siniļņikovs, bet meiteņu konkurencē uzvara Viktorijai Ziediņai, sudrabs Martai Robežniecei un bronza Selīnai Zvilnai.

Jauniešu "C" grupā uzvara Gustavam Krastam, otrais Deniss Halātins, bet trešā vieta Uldim Jaksebogam. Starp jaunietēm "C" labākā Paula Boķe, sudrabs Amandai Ogorodnikovai, bronza Liliānai Kostenkovai.

Kā ziņojām, gatavojoties Latvijas kausa sacensībām, treniņbraucienos plaukstas lūzumu guva Riks Kristens Rozītis, kas pārvilka svītru viņa cerībām piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases bija zināms, ka individuālajās vīru sacensībās Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, bet par trešo ceļazīmi būtu cīnījušies Rozītis un Dārznieks, kuriem pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts.

Pieaugušo izlase jau sestdien dodas uz Kēnigszē trasi Vācijā, kur 6. un 7. janvārī norisināsies 6. Pasaules kausa posms, bet juniori sezonu turpinās nedēļu vēlāk Insbrukā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!