Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis uzskata, ka viņam spēļu galotnēs jāspēlē labāk uzbrukumā, lai Ņujorkas "Knicks" komanda uzvarētu vairāk Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs.

Porziņģis trešdien guva 23 punktus, taču viņa pārstāvētā "Knicks" komanda, lielāko spēles daļu esot vadībā, sīvā galotnē ar rezultātu 87:92 (28:17, 24:32, 21:22, 14:21) viesos piekāpās Čikāgas "Bulls", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas. Spēles pēdējās četrās ar pusi minūtēs "Knicks" basketbolisti guva tikai vienu punktu, nespējot nosargāt pārsvaru.

Porziņģis 11 no saviem punktiem sameta jau pirmajā ceturtdaļā, bet 15 - pirmajā puslaikā.

"Spēles beigās ir lielāks spiediens, tāpēc tad vienmēr ir grūtāk spēlēt. Mēs spēles beigās sākam stagnēt, neskrienam. Arī man pašam jāspēlē labāk uzbrukumā spēļu galotnēs - jābūt līderim un jāspēlē pareizi," pēc mača atzina Porziņģis.

"Knicks" komandai bija pēdējais uzbrukums, kurš gan netika izspēlēts kā cerēts - iespēju izpildīt salīdzinoši brīvu tālmetienu ieguva turku centrs Eness Kanters, taču viņa metiens mērķi nesasniedza.

"Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pēc dueļa pauda, ka šajā uzbrukumā jāuzbrūk bija Dagam Makdermotam, tomēr bumba līdz viņam neaizgāja un nācās mest Kanteram.

"Eness var iemest tālmetienus, bet tā mums būtu bijusi 2-3 izvēle," teica Hornačeks.

"Treneris zināja, ka mans sedzējs atkāpsies, tāpēc teica, ja Kristaps un Dags nav brīvi, met," stāstīja Kanters.

"Uz mani bija divi puiši, bet Eness izpildīja labu metienu - viņš var trāpīt tālmetienus. Tomēr jautājums nav par pēdējo uzbrukumu - mums vajadzēja labāk nospēlēt jau pirms tam. Gan pēdējās četrās minūtēs, gan pirmā puslaika pēdējās trijās minūtēs, jo varējām būt vadībā ar 20 punktiem. Tas arī daudz izmainīja," pauda Porziņģis. "Joprojām ticam viens otram un paliksim vienoti."

Kā vēstīts, vēl četras minūtes pirms puslaika beigām "Knicks" spēja panākt lielāko pārsvaru šajā mačā (46:31), tomēr otrās ceturtdaļas beigas daudz labāk aizvadīja čikāgieši, tāpēc pēc 24 nospēlētām minūtēm "Knicks" pārsvars bija sarucis vairs līdz trim punktiem (52:49).

"Knicks" piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas, kas seko pēc spēļu sērijas, kad bija pieci panākumi sešos dueļos. Tiesa, arī pērn līdz šim laikam "Knicks" sekmējās labi, bet no Ziemassvētku spēles tai sākās sešu zaudējumu sērija un turpinājumā vienība vairs neizcīnīja pat divus panākumus pēc kārtas.

Ar 17 uzvarām 34 spēlēs "Knicks" vienība noslīdējusi uz devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Līdz gada beigām "Knicks" atlikušas divas izbraukuma spēles, jo jau ceturtdien sekos duelis ar latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs" vienību, bet sestdien būs cīņa ar Ņūorleānas "Pelicans". Kopā no nākamajiem 17 mačiem 13 Ņujorkas vienībai būs viesos, tomēr šosezon tā izbraukumā izcīnījusi vien divus panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!