"Jūrmalas" komanda trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 89:88 (23:8, 17:21, 16:24, 20:23, 13:12) uzvarēja "Betsafe"/"Liepāja" vienību.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Edgars Jeromanovs, bet pa 11 punktiem sameta Uģis Pinete un Haralds Kārlis.

"Betsafe"/"Liepāja" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un 14 izprovocētām piezīmēm bija komandas jaunieguvums Andrejs Šeļakovs, 21 punktu guva Roberts Krastiņš, bet pa 15 punktiem sameta Kārlis Pauls Lasmanis un Toms Leimanis.

Liepājnieki mača gaitā nonāca iedzinējos ar 15 punktiem, taču atspēlējās un pamatlaika pēdējā pusminūtē bija vadībā ar 79:76, taču jūrmalnieks Jānis Dilevka ar precīzu "trejaci" izlīdzināja rezultātu un panāca pagarinājumu. Tajā aizritēja sīva cīņa un pēdējā minūtē mājinieki bija vadībā ar 88:86, taču 24 sekundes pirms finālsvilpes Jeromanovs ar savu otro precīzo tālmetienu papildlaikā panāca 89:88 viesiem. Mača pēdējās sekundēs liepājnieki trīs reizes meta pa grozu, taču metieni savu mērķi nesasniedza, uzvaru izcīnot viesiem.

"Jūrmalas" komanda sestdien LBL mačā ar rezultātu 82:86 zaudēja valsts čempionei "VEF Rīga", pārtrūkstot jūrmalnieku piecu uzvaru sērijai turnīrā. Ņemot vērā mačus arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), Jūrmalas klubs uzvarējis 11 no pēdējām 12 spēlēm.

Tikmēr liepājnieki iepriekšējo maču aizvadīja 20.decembrī, kad BBL ietvaros ar 43:91 kapitulēja Lietuvas klubam "Šiauliai". Savukārt LBL čempionātā liepājnieki iepriekšējos divos mačos bija uzvarējuši, pārspējot "Latvijas Universitāte" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Šosezon abas vienības savā starpā jau tikušās divas reizes. Oktobrī BBL čempionāta ietvaros "Jūrmala" uzvarēja ar 82:64, bet novembrī LBL čempionāta spēlē jūrmalnieki bija labāki ar 84:67.

"Betsafe"/"Liepāja" pirms Ziemassvētkiem savu sastāvu papildināja ar 29 gadus veco centra spēlētāju Šeļakovu, kurš šo sezonu iesāka Lietuvas Basketbola līgas (LKL) vienībā Alītas "Dzūkija", kur desmit mačos vidēji atzīmējās ar 2,9 punktiem un 5,5 atlēkušajām bumbām.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 12 uzvaras 12 mačos, ar astoņiem panākumiem desmit spēlēs seko "VEF Rīga", bet trešā ar deviņām uzvarām 12 cīņās ir "Ogre", kamēr deviņi panākumi 13 mačos ir "Jūrmalai".

Pirmajam četriniekam ar piecām uzvarām 12 spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr tai ar divām uzvarām astoņos mačos seko "Valka"/"Valga". Uzreiz aiz pirmā sešinieka ar trim uzvarām 13 cīņās ir "Latvijas Universitāte" un "Valmiera"/ORDO, savukārt turnīra tabulu ar diviem panākumiem noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!