Foto: Reuters

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" savam sastāvam piesaistījis slovēņu aizsargu Beno Udrihu, kurš savulaik divas reizes kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

Līgums ar 35 gadus veco Udrihu noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Savās pirmajās NBA sezonās Udrihs kopā ar Sanantonio "Spurs" komandu kļuva par līgas čempionu - 2005. un 2007. gadā, lai gan sastāva rotācijā viņš spēlēja diezgan pieticīgu lomu.

Tomēr kopš 2004.gada Udrihs spēlēja tikai NBA, kopumā aizvadot teju 900 spēles. Regulārajā čempionātā viņš 831 mačā vidēji guva 8,4 punktus, kamēr 43 izslēgšanas turnīra cīņās viņam caurmērā 4,5 punkti.

Iepriekšējo sezonu Udrihs pavadīja Detroitas "Pistons" sastāvā, kur 39 spēlēs vidēji iemeta 5,8 punktus un veica 3,4 rezultatīvas piespēles. Pirms šīs sezonas sākuma viņš šajā klubā atgriezās, tomēr pēcāk tika atbrīvots, bet nu atgriezies Eiropā.

Udrihs pirms pārcelšanās uz NBA pārstāvēja tādus klubus kā Ļubļanas "Union Olimpija", Telavivas "Maccabi", Saratovas "Avtodor" un Milānas "Olimpia", bet pasaules spēcīgākajā basketbola līgā viņš bez "Spurs" un "Pistons" pārstāvēja arī Sakramento "Kings", Milvoki "Bucks", Orlando "Magic", Ņujorkas "Knicks", Memfisas "Grizzlies" un Maiami "Heat".

Udrihu 2004.gada NBA draftā ar 28.numuru izvēlējās "Spurs". Toreiz ar 11.numuru tika izraudzīts latviešu centrs Andris Biedriņš, kurš nonāca Goldensteitas "Warriors" paspārnē. Sportista gaitām viņš gan šobrīd ir licis punktu.

"Žalgiris" ar 14 uzvarām 16 spēlēs ir Lietuvas līgas līdere, kamēr ULEB Eirolīgā tā 14 mačos guvusi deviņus panākumus un atrodama piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!