Foto: euroleague.net

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien iemeta 13 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" izbraukumā ar 71:74 (20:26, 22:9, 11:20, 18:19) piekāpās Malagas "Unicaja" no Spānijas, kamēr uzvaru no rokām gandrīz izlaida Jāņa Timma pārstāvētais spāņu klubs Vitorijas "Baskonia".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, trīs no sešiem tālmetieniem un abus "sodiņus".

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, četras piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

"Unicaja" šo maču sāka apņēmīgi, jo pirmajās minūtēs ieguva 12:2 pārsvaru, tomēr viesi no Milānas tālāk atļauties neļāva un izlīdzināja cīņas gaitu. Turklāt "AX Armani Exchange Olimpia" pirmo puslaiku pamanījās noslēgt ar septiņu punktu vadību (42:35).

Otrajā puslaikā starp abām komandām spēle ritēja punkts punktā. Pamatlaika pēdējās minūtes gan veiksmīgāk aizvadīja "Unicaja", jo tā pēdējās minūtes sākumā izvirzījās vadībā ar 69:66, pirms tam veicot 9:0 izrāvienu. Noslēgumā Malagas vienībai nelielo pārsvaru arī izdevās nosargāt.

Septiņas sekundes pirms beigām, rezultātam esot 69:72, Bertānam gan bija iespēja ar tālmetienu panākt neizšķirtu, bet viņa raidījums lidoja grozam secen.

"Unicaja" labā pa 15 punktiem iemeta Nemanja Nedovičs un Džefs Brūkss, kuram arī 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Milānas kluba sastāvā 18 punktus sameta Endrū Goudeloks.

Tikmēr citā piektdienas ULEB Eirolīgas spēlē Timma iemeta desmit punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" savā laukumā 85:82 (22:17, 30:18, 22:22, 11:25) spraigā cīņā pieveikt citu Spānijas vienību Barselonas "Lassa".

Timma šajā spēlē laukumā pavadītajās 30 minūtēs un 38 sekundēs grozā raidīja abus divpunktu metienus, vienu no trim trejačiem un trīs no četriem "sodiņiem".

Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 13 efektivitātes punkti.

"Baskonia" komanda šajā spēlē no rokām izlaida gandrīz drošu uzvaru. Vēl trešās ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē pēc Timmas precīzajiem soda metieniem mājinieki atradās vadībā ar 21 punkta pārsvaru (71:50), bet turpinājumā "Lassa" veica iespaidīgu 24:3 izrāvienu, kas piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva panākt neizšķirtu 74:74.

Noslēgumā "Baskonia" gan saņēmās un spēja maču novest līdz galam, tiekot pie uzvaras.

"Baskonia" sastāvā 24 punktus iemeta gruzīns Tornike Šengelija, kamēr "Lassa" rindās 15 punktus sameta Po Rivass.

Vitorijas kluba sistēmā ir vēl viens latvietis Rinalds Mālmanis, bet viņš šim mačam nebija pieteikts. Tāpat kā Rodions Kurucs "Lassa" sastāvā.

Ziņots, ka pirms tam piektdien latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas basketbola komanda Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar 61:58 (17:9, 16:16, 12:14, 16:19) uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un divas sekundes, gūdams vienu punktu. Latvietis grozā raidīja savu vienīgo "sodiņu", kamēr abi viņa divpunktnieki un visi trīs tālmetieni lidoja grozam secen.

Tāpat Strēlnieka rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un -2 efektivitātes punkti.

"Olympiakos" sastāvā rezultatīvākais šajā mačā ar 12 punktiem bija Vasilis Spanulis, kamēr "Anadolu Efes" rindās 17 punktus iemeta Simons Krunoslavs.

Tikmēr citā piektdienas ULEB Eirolīgas mačā divu Krievijas galvaspilsētas Maskavas klubu duelī CSKA savā laukumā ar 79:68 (23:16, 20:17, 14:22, 22:13) uzvarēja "Himki".

Uzvarētājiem 26 punktus šajā mačā iemeta Korijs Higinss, bet 18 punktus pievienoja Ņikita Kurbanovs. Savukārt "Himki" rindās kārtējo reizi rezultatīvs bija Aleksejs Šveds, kurš guva 16 punktus. Tiesa, viņš netrāpīja nevienu no sešiem izmestajiem trīspunktniekiem.

Pirms tam abas ULEB Eirolīgas līderes CSKA un "Olympiakos" trešdien tikās savā starpā, Pirejas vienībai gūstot uzvaru ar 88:86.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderēm CSKA un "Olympiakos" ir pa 11 panākumiem 14 dueļos, kamēr desmit uzvaras izcīnījusi Atēnu "Panathinaikos Superfoods". Tālāk seko Stambulas "Fenerbahce Doguš" un Kauņas "Žalgiris", kam ir pa deviņām uzvarām, bet astoņus panākumus iekrājušas Maskavas apgabala "Himki", Madrides "Real" un Telavivas "Maccabi FOX" vienības.

Aiz labāko astotnieka ar septiņām uzvarām ir "Baskonia", bet pa sešiem panākumiem guvušas Bambergas "Brose" un "Unicaja". Tikmēr piecas uzvaras Belgradas "Crvena Zvezda mts" kontā, kam ar četriem panākumiem seko Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", bet pa trim uzvarām izcīnījušas Stambulas "Anadolu Efes" un "Valencia Basket" vienības.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!