Foto: Shutterstock

Ar nākamo gadu vairs nenorisināsies tradicionālais Ziemas kauss futbolā, bet tagad tas tiks aizstāts ar Virslīgas kausa izcīņu, atklāja biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Ziemas kauss pirms Latvijas virslīgas sezonas norisinājās kopš 2013. gada, un tā mērķis bija kalpot vienībām par pirmssezonas sagatavošanās turnīru. Šī gada sākumā turnīrā daudzsološi tika iesaistītas arī Lietuvas un Igaunijas komandas, bet tas beidzās ar fiasko, jo pēc aizdomu rašanās par negodīgu rīcību Lietuvas komanda Kazlu Rūdas "Šilas" tika izslēgta no Ziemas kausa, turklāt aizdomas radīja arī pašmāju vienības "Babītes/Dinamo" spēles. Beigās abas komandas tika izslēgtas arī no Lietuvas un Latvijas čempionātiem.

"Ziemas kauss ir izdzīvojis savu mūžu," sacīja Tamisārs. "Turklāt pirms nākamās sezonas vismaz trīs klubi dosies uz ilglaicīgām nometnēm ārzemēs, tāpēc zūd jēga no šāda turnīra rīkošanas. Šī gada eksperiments, piesaistot Lietuvas un Igaunijas komandas, sevi neattaisnoja. Organizatoriski bija grūti rīkot spēles ārpus Latvijas, jo ārzemju partneri neuzskatīja Ziemas kausu par nopietnu turnīru."

Tiesa, bez pirmssezonas turnīra "SynotTip" Latvijas virslīgas komandas nepaliks, jo martā tiks aizvadīts pirmais Virslīgas kauss.

Tajā piedalīsies visas nākamajā sezonā virslīgā startējošās vienības - Jūrmalas "Spartaks", "Riga", "Liepāja/Mogo", "Ventspils", RFS, "Jelgava" un debitante "Valmiera Glass"/ViA. Atšķirībā no iepriekšējā starpsezonas turnīra Virslīgas kauss tiks izspēlēts trijās nedēļās, komandām sacenšoties izslēgšanas spēļu formātā. Visas turnīra spēlēs risināsies "Skonto" hallē.

Līdz ar to 9. un 10. martā ceturtdaļfinālos spēkosies "Ventspils" ar RFS, "Jelgava" ar "Liepāja/Mogo", "Valmiera Glass"/ViA ar "Metta/Latvijas Universitāte" un "Riga" ar "Spartaku". Pusfināla tiks aizvadīti 16. martā, bet 14. un 15. datumos pirmās spēļu dienas neveiksminieces sāks dalīt 5.-8. vietu. Tikmēr Virslīgas kausa fināls paredzēts 25. martā.

Sagaidāms, ka jaunā futbola virslīgas sezona sāksies 30. martā, bet noslēdzošās cīņas notiks 10. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!