Foto: LETA

BK "Jēkabpils" vadība oficiāli apstiprinājusi, ka jaunais komandas galvenais treneris būs Sandis Buškevics, kurš aizvietos līdzšinējo treneri Rūdolfu Rozīti, informē komandas preses dienests.

Kopā ar Rozīti darbu komandā neturpinās arī asistents Edgars Ikstens.

Rozītis "Jēkabpils" komandā sāka strādāt 2014./2015. gada sezonā, un, būdams galvenā trenera Edmunda Valeiko asistents, aizveda "lūšus" līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļām. Pēc tam vienu sezonu Rozītis pavadīja "Barons/LDz" treneru sastāvā, bet 2016./2017. gada sezonā atgriezās Jēkabpilī kā komandas galvenais treneris.

Pagājušajā sezonā Rozīša vadībā "lūši" iekļuva "OlyBet" LBL izslēgšanas spēlēs, bet pirmajā kārtā smagā piecu maču sērijā piekāpās "Barons" komandai. Šī sezona dažādu cēloņu dēļ jēkabpiliešiem izvērtusies ne visai sekmīga – trīspadsmit cīņās "lūši" izcīnījuši divas uzvaras un LBL rezultātu tabulā ieņem pēdējo pozīciju deviņu komandu konkurencē.

"Paldies Rūdolfam Rozītim un Edgaram Ikstenam par ieguldīto darbu, viņi ir īsti profesionāļi ar lielisku darba ētiku. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc viņi turpmāk nevarētu būt labi treneri. Klubā vairāku nelabvēlīgu apstākļu sakritības dēļ bija izveidojusies situācija, kura nevienu neapmierināja. Bija nepieciešamas izmaiņas, un šoreiz šīs izmaiņas skāra treneru korpusu. Komandai vajadzīgas jaunas vēsmas un svaigas emocijas, un to mēs sagaidām no mūsu jaunā galvenā trenera Sanda Buškevica. Viņš vairākas sezonas ir bijis treneris "Lietuvos rytas" komandā, un tā ir neatsverama pieredze, kas mums noteikti noderēs. Par viņu esam saņēmuši tikai labas atsauksmes," izmaiņas komandā komentē BK "Jēkabpils" direktors Juris Kalniņš.

BK "Jēkabpils" jaunais galvenais treneris Sandis Buškevics ir bijis viens no labākajiem latviešu saspēles vadītājiem. Buškevics laika posmā no 2000. līdz 2007. gadam BK "Ventspils" un Rīgas ASK komandās izcīnījis piecus Latvijas čempiona titulus, kā arī bronzu Eiropas kausā un Ziemeļeiropas Basketbola līgā. Vairākkārt bijis nacionālās izlases sastāvā. Spēlējis ārzemēs – Turcijā, Krievijā, Lietuvā, Polijā, Itālijā un Irānā.

Basketbolista karjeru Buškevics noslēdza 35 gadu vecumā 2012. gadā un kļuva par Gunta Endzela asistentu klubā "Liepājas Lauvas". Liepājā Buškevics pavadīja sezonas pirmo pusi un 2012. gada nogalē uzņēmās Igaunijas kluba Valgas "Maks & Moorits" galvenā trenera lomu. Tālāk Buškevicu trenera karjeras ceļš aizveda uz Lietuvu, kur viņš 2014./2015. gada sezonā kļuva par Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera Virgīnija Šeškus palīgu un līdz pat šim gadam strādāja Lietuvas komandas basketbola sistēmā.

Sandis Buškevics uz jauno amatu raugās apņēmīgi: "Trenēt "Jēkabpils" komandu man ir interesants izaicinājums, un es, ilgi nedomājot, piekritu kluba vadības piedāvājumam. Komandai vajadzētu atrasties augstāk nekā tā šobrīd atrodas, un es noteikti vēlos to panākt. Prieks, ka neskatoties uz grūtībām, šī komanda turpina pastāvēt. Cik esmu redzējis, tribīnes Jēkabpilī vienmēr bijušas gandrīz pilnas un cilvēkiem patīk basketbols. Tas ir arī galvenais, kāpēc klubam vajadzētu būt Jēkabpilī."

Par to, kurš būs Sanda Buškevica asistents, klubs ziņos jau drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!