Foto: F64

Iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā ar rezultātu 87:72 (22:24, 22:17, 18:13, 25:18) droši pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Kaut pēc trim ceturtdaļām "VEF Rīga" bija priekšā vien ar astoņiem punktiem, ceturtā nogriežņa vidū čempionu pārsvars bija jau 77:58, turpinājumā droši uzvarot.

"Elektrum" Olimpiskajā centrā, kur šoreiz mājinieku statusā bija LU, uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kristaps Janičenoks, kamēr 12 punktus sameta Andris Misters.

Tikmēr LU komandai ar 15 punktiem palīdzēja Pēteris Rēķis, kamēr 13 punktus sameta Linards Jaunzems.

"VEF Rīga" basketbolisti LBL ietvaros svinēja trešo panākumu pēc kārtas, tomēr savā iepriekšējā mačā svētdien VTB Vienotās līgas ietvaros viesos ar 94:98 zaudēja Igaunijas komandai Tallinas "Kalev/Cramo".

Decembra sākumā pēc vairāk nekā gadu ilgas traumas dziedēšanas laukumā atgriezās Kaspars Vecvagars, bet dažas dienas vēlāk rīdzinieku rindas papildināja arī Kaspars Bērziņš.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 11 uzvaras 11 mačos. Ar deviņām uzvarām seko "Ogre", septiņi panākumi deviņos mačos ir "VEF Rīga" basketbolistiem, kamēr astoņi panākumi 11 cīņās ir "Jūrmalai".

Pirmajam četriniekam ar piecām uzvarām 11 spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātei" un "Valmiera"/ORDO komandām ir pa trim uzvarām 13 dueļos. Tāpat "Valka/Valga" rēķinā ir divi panākumi astoņos mačos, savukārt turnīra tabulu ar diviem panākumiem 13 dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!