Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna trešdien Francijā ieņēma 52.vietu Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās, neiekļūstot paralēlā slaloma dalībnieču vidū.

Sportistes aizvadīja salīdzinoši īsu kvalifikācijas distanci, ātrākajai esot amerikāņu zvaigznei Mikaēlai Šifrinai no ASV, kura ir iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja un arī patlaban atrodas kopvērtējuma vadībā. Viņa distanci veica 26,00 sekundēs un par 0,37 sekundēm apsteidza tuvāko konkurenti Erinu Milžinski no Kanādas.

Tikmēr Gasūna Šifrinai zaudēja 2,14 sekundes, ieņemot 52.vietu starp 61 finišējušo sportisti.

Vakarā 32 labākās sportistes aizvadīja paralēlo slalomu, Gasūnai no šādas iespējas atpaliekot par 0,76 sekundēm.

Paralēlajā slalomā atkal labākā bija Šifrina, kura 22 gadu vecumā izcīnīja jau savu 35.uzvaru Pasaules kausa seriālā. Šifrinas pretiniece finālā bija viņas vienaudze Petra Vlhova no Slovākijas, apsteidzot konkurenti par 0,04 sekundēm.

Zīmīgi, ka tieši Vlhova sasniedza dienas ātrāko rezultātu, kad pusfinālā pieveica norvēģieti Māreni Šeldu.

Cīņā par trešo vietu Šelda piekāpās Elēnai Kurtoni no Itālijas.

Izšķirošajās izslēgšanas sacensību kārtās sportistes veica tikai pa vienam braucienam, jo abas trases, izmantojot GPS tehnoloģiju, bija nomarķētas identiski.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 721 punktu nostiprinājusies Šifrina. Viņai ar 430 punktiem seko trešdien nestartējusī vāciete Viktorija Rebensburga, bet trešo vietu ar 374 punktiem ieņem Lihtenšteinas kalnu slēpotāja Tīna Veirātere, kura nebija ieradusies Kurševelā.

Vēstīts, ka otrdien Gasūna turpat Francijas kūrortā Kurševelā nefinišēja savās sezonas pirmajās Pasaules kausa milzu slaloma sacensībās. Pirmajā braucienā Gasūna pēc noslēdzošā kontrolpunkta bija 56.vietā, tomēr pēdējos metros nespēja sasniegt finišu.

Gasūna Pasaules kausa sacensībās iepriekš bija piedalījusies tikai reizi, kad Somijā nesasniedza finišu pirmajā braucienā slalomā.

Jau janvāra sākumā apritēs gads kopš Gasūna tika pie labākā sasnieguma neatkarīgās Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē, kad guva 22. vietu Pasaules kausa sacensībās slalomā Horvātijā.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr februārī gaidāmajā Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs mazāks un šoreiz pilnīgi iespējams, ka uz četrgades nozīmīgāko notikumu brauks vien pa vienam vīram un vienai dāmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!