Foto: AP/Scanpix/LETA
Par Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmdienas mačā pret Šarlotas "Hornets" tiks lemts neilgi pirms spēles, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Mačs Šarlotā sāksies pulksten 2 pēc Latvijas laika.

"Ir krietni labāk, neesmu pārāk daudz kustējies un pamēģinājis, kā ceļgals šodien jūtas. Iesildoties pirms iepriekšējās spēlēs, sāka sāpēt, līdz ar to tika pieņemts lēmums neļaut spēlēt. Redzēs, kas notiks," pēc pirmdienas rīta treniņa teica Porziņģis.

Porziņģis ceturtdien guva kreisās kājas ceļgala traumu, kā rezultātā nepabeidza NBA spēli, bet sestdienas mačā viņš nepiedalījās.

Par Porziņģa nespēlēšanu sestdienas mačā kļuva zināms vien neilgu brīdi pirms spēles, tomēr pēc dueļa "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pauda cerību, ka latvietis nākamajā spēlē atgriezīsies laukumā.

Porziņģis veselības likstu dēļ sestdien izlaida piekto spēli šajā sezonā. Iepriekš šosezon viņam bija problēmas ar muguru, kā arī divus mačus viņš nespēlēja izmežģītas potītes un slimības dēļ.

Porziņģis šosezon 24 mačos guvis 25,5 punktus, ieņemot astoto vietu NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, tiesa, statistiku pabojājušas divas līdz galam neizvadītās spēles. Savukārt ar 2,1 bloķētu metienu spēlē šajā statistikas rādītājā viņš ir trešais.

"Knicks" izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas un ar 16 uzvarām 29 spēlēs pakāpusies uz sesto vietu NBA Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!