Foto: DELFI

Latvijas un Igaunijas basketbola līgu apvienotās Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā par Latvijas komandas sākumsastāvu līderpozīcijās atrodas "Valka/Valga" spēlētāji.

BALSO PAR ZVAIGŽŅU SPĒLES LBL KOMANDAS SĀKUMSASTĀVU

1. decembrī portālā "Delfi" sākās balsošana par 2018. gada "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Igaunijas Basketbola līgas (IBL) vienoto Zvaigžņu spēles sākumsastāviem. Latvijas līdzjutēji balsojumā noteiks LBL komandas sākumsastāvu.

Līdz pirmdienas, 18. decembra, rītam šajā balsojumā visvairāk balsu ieguvis "Valka/Valga" aizsargs Edgars Lasenbergs (556 balsis), bet aizsarga pozīcijā viņam seko "Valmiera/Ordo" spēlētājs Jānis Kaufmanis (322 balsis) un Aigars Šķēle no "Ventspils" (320 balsis). Vēl labāko sešiniekā šajā pozīcijā ir Edmunds Elksnis ("Valmiera/Ordo", 230 balsis), Artūrs Strēlnieks ("Jūrmala", 159 balsis) un Edgars Jeromanovs ("Jūrmala", 151 balss).

Uzbrucēja pozīcijā līderis ar 308 balsīm ir Lasenberga komandas biedrs Kristaps Miglinieks, otrs populārākais uzbrucējs ar 276 balsīm ir vēl viens "Valka/Valga" basketbolists Roberts Freimanis, bet labāko trijnieku noslēdz Haralds Kārlis no "Jūrmalas" (254 balsis). Ceturtais ir Latvijas čempionu "VEF Rīga" spēlētājs Mareks Mejeris (246 balsis), piektais ir Anrijs Miška ("Valmiera/Ordo", 239 balsis), bet sestais ir "vefiņa" kapteinis Kristaps Janičenoks (171 balss).

Centra pozīcijā balsojumā šobrīd līderis ir Jurijs Aleksejevs ("Jēkabpils", 387 balsis), bet otrais ar 347 balsīm ir Viktors Iļjins ("Valmiera/Ordo"). Trešais ar 192 balsīm ir Elvijs Mičulis ("Valka/Valga"), kuram seko Iļja Gromovs ("VEF Rīga", 133 balsis), Ronalds Zaķis ("Ventspils", 125 balsis) un Kails Prinss ("Liepāja/Betsafe", 106 balsis).

LBL un IBL vienotā Zvaigžņu spēle pirmo reizi abu valstu vēsturē 16. februārī notiks Tallinā. Līdzjutēju balsojumā abās valstīs tiks noteikti komandu sākumsastāvi. Balsošana risināsies līdz 1. janvārim.

Savukārt pēc LBL pirmā apļa beigām 7. janvārī kopvērtējuma pirmo trīs komandu galvenie treneri kļūs par LBL komandas vadītājiem šajā mačā. Tāpat šie trīs treneri izvēlēsies pārējos septiņus Latvijas komandas dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!