Foto: AFP/Scanpix/LETA

Neveiksmīgu maču Šveices augstākās līgas futbola čempionāta mačā svētdien aizvadīja Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins, kurš ielaida piecus vārtus.

Vaņina pārstāvētā "Zurich" komanda svētdien izbraukumā ar 1:5 (0:4) atzina "Lausanne".

Kā ierasts, Vaņins laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet jau pirmajā puslaikā viņš bija spiests kapitulēt četras reizes, kamēr spēles otrajā pusē viņš ielaida vēl vienus vārtus. Visus piecus vārtusvārtsargs ielaida pirmo 53 minūšu laikā.

Latvijas vārtsargu divas reizes šajā mačā pārspēja Benžamēns Kololli.

Šveices čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 40 punktiem 29 mačos ir Bernes "Young Boys" vienība, kurai ar 38 punktiem seko "Basel", kas iekļuvusi UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr "Zurich" ar 28 punktiem saglabā trešo pozīciju, bet svētdienas pretiniece "Lausanne" ar 25 punktiem ir piektajā vietā.

Šveices čempionātā pēc šīs nedēļas kārtas izspēles iestājies ziemas pārtraukums, kas noslēgsies vien februāra sākumā.

Kā zināms, Vaņins kopš 2006. gadā pārstāvēja Šveices klubu "Sion", kurā ilgus gadus bija pamatvārtsargs, taču pērn vasarā viņš pievienojās "Zurich" vienībai, kas bija izkritusi uz valsts otro līgu. Pagājušajā sezonā viņš droši palīdzēja tai atgriezties spēcīgākajā čempionātā.

"Zurich" klubs, kas dibināts 1896. gadā, par Šveices čempionu kļuvis 12 reizes, tomēr iepriekšējo reizi tas notika 2009. gadā, kamēr par Šveices kausa ieguvēju tas kļuva vēl pērn.

Lai arī vēl 2015. gadā "Zurich" komanda augstākajā līgā izcīnīja bronzas medaļas, jau gadu vēlāk tā palika pēdējā starp desmit vienībām un bija spiesta atstāt stiprāko sabiedrību.

Pašlaik 37 gadus vecais Vaņins arī pagājušajā sezonā bija ļoti stabils "Zurich" pamatvārtsargs, pērn ar Cīrihes komandu parakstot trīs gadu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!