Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slavenais brazīliešu futbolists Kakā svētdien paziņoja par karjeras beigām.

"Tēvs, savas karjeras laikā kļuvu par kaut ko vairāk, nekā varēju iztēloties. Paldies! Tagad esmu gatavs savam nākamajam piedzīvojumam," savā tvitera profilā svētdien ierakstīja 35 gadus vecais Kakā, bet par karjeras beigām viņš paziņoja intervijā Brazīlijas televīzijas kanālam "O Globo".

Kakā neizslēdz, ka pēc futbolista karjeras noslēguma varētu iesaistīties futbola menedžmentā.

Savu profesionāļa karjeru Kakā iesāka dzimtajā "Sao Paulo" klubā, bet 2003. gadā pārcēlās uz Itālijas komandu "AC Milan", kur piedzīvoja savus ziedu laikus un kļuva par vienu no planētas labākajiem futbolistiem. Uzbrūkošais pussargs jau pirmajā sezonā kļuva par Itālijas čempionu un 2007. gadā izcīnīja prestižo UEFA Čempionu līgas balvu, kā arī ieguva vēl citus titulus.

Vēl 2007. gadā Kakā tika nosaukts par pasaules labāko futbolistu, bet 2009. gadā viņš pārcēlās uz Spānijas grandu Madrides "Real", kur gan viņam vairs tik spoži neklājās. Lai arī brazīlietim izdevās vienreiz kļūt par šīs valsts čempionu, viņu bija sākuši vajāt savainojumi un viņam bija grūtības izkarot vietu spēcīgajā sastāvā.

Savukārt 2013. gadā Kakā uz vienu sezonu atgriezās "AC Milan", bet kopš 2014. gada viņš spēlēja Amerikas Futbola līgas (MLS) klubā "Orlando City".

Kakā līdz 2016. gadam spēlēja arī Brazīlijas izlasē, turklāt 2002. gadā ieguva Pasaules kausu, lai gan turnīrā kopumā nospēlēja vien 25 minūtes.

Valstsvienībā futbolists nospēlēja 92 mačus un guva 29 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!