Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sanantonio "Spurs" komandai sestdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mača sākums pret Dalasas "Mavericks" bijis lēns, tomēr pēc tam vienība labāk sākusi spēlēt aizsardzībā, kas arī ļāvis izcīnīt uzvaru, uzskata latvietis Dāvis Bertāns.

Ziņots, ka Bertāns sestdien iemeta 13 punktus, bet viņa pārstāvētā "Spurs" spraigā cīņā savā laukumā ar 98:96 uzvarēja vienu no līgas vājākajām komandām "Mavericks". Panākumā liels ieguldījums bija tieši latvietim, kurš laukumā pavadīja 26 minūtes un 53 sekundes, kas viņam ir otrs ilgākais spēles laiks šajā sezonā. Bertāns aizvadīja produktīvu spēli, jo, viņam esot laukumā, "Spurs" guva par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs mājinieku rindās.

"Vienas ceturtdaļas laikā izdarījām to, ko mums vajadzēja paveikt visā spēlē. Cīnījāmies par uzvaru, ko arī izcīnījām. Domāju, bijām to pelnījuši," pēc mača izteicās Bertāns. "Spēlēt bez Kavai Lenarda un Tonija Pārkera nebija viegli. Sākums bija lēns, bet, mačam tuvojoties beigām, sākām labāk spēlēt aizsardzībā. Tā arī bija atslēga, jo sekmīgs uzbrukums nāk no labas aizsardzības."

Sanantonio aizvadītajā cīņā par varoni kļuva 40 gadus vecais argentīniešu veterāns Manu Džinobili, kurš trīs sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts bija neizšķirts, ar teicamu caurgājienu guva "Spurs" komandas uzvaras grozu.

"Kad ir tāda iespēja, Džinobili kaut ko tādu paveic vienmēr. Tas mani nepārsteidza. Viņš spēlē ar lielāku enerģiju nekā dažas labs 20 vai 30 gadus vecs basketbolists. Tas dod papildus motivāciju ikvienam spēlētājam mūsu komandā. Ja viņš 40 gados tā cīnās, tas nozīmē, ka tu nedrīksti atpalikt un jāmēģina spēlēt vismaz tikpat smagi," uzskata Bertāns.

Bertāns šosezon lielākoties izpelnījies pieticīgu spēles laiku, bet šajā sezonā viņš 26 spēlēs vidēji iemetis 4,6 punktus.

"Spurs" ar 20 uzvarām 30 spēlēs ir Rietumu konferences trešajā pozīcijā, bet "Mavericks" ar astoņiem panākumiem 30 mačos ir pēdējā vietā šajā konferencē un pirmspēdējā pozīcijā visā līgā, apsteidzot tikai Atlantas "Hawks".

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs pirmdien, uzņemot Losandželosas "Clippers" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!