Foto: LETA
"Babītes" volejbolistes sestdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja Latvijas kausu sievietēm.

Turnīra finālā "Babīte" gana saistošā cīņā ar 3-1 uzvarēja nacionālajā līgā spēlējošo Murjāņu Sporta ģimnāziju (MSĢ).

MSĢ volejbolistes šajā spēlē par favorītēm uzskatītajām pretiniecēm izrādīja cienījamu pretestību. Pēc diviem spēlētiem setiem rezultāts bija neizšķirts 1-1, bet turpmākajos divos setos ļoti līdzvērtīgā cīņā pārākas tomēr izrādījās "Babītes" volejbolistes, nosargājot Latvijas kausa trofeju.

Pērn Latvijas kausa finālā "Babīte" ar 3-0 uzvarēja RSU/MVS komandu.

Nacionālajā līgā spēlējošā MSĢ komanda pusfinālā no tālākās cīņas izslēdza valsts čempiones RSU/MVS volejbolistes. Pirmajā spēlē Ilmāra Pūliņa trenētā MSĢ pret čempionēm zaudēja ar 1-3, taču atbildes mačā revanšējās ar 3-0, gūstot negaidītu panākumu arī divu spēļu summā.

Tikmēr "Babīte" pusfinālā divos mačos ar 3-0 un 3-1 uzvarēja "Rīgas Volejbola skolas" (RVS) komandu.

Sestdien turpat sporta namā "Daugava", Rīgā, vīriešu finālā spēkiem mērojas Jēkabpils "Lūšu" un RTU/"Robežsardze". Stiprā dzimuma maču tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Vīru finālā būs iepriekšējās sezonas dueļa atkārtojums. Pērn "Lūši" finālā triumfēja saspringtā cīņā ar rezultātu 3-2, tiekot pie savas pirmās trofejas vēsturē.

Ceļā uz šī gada finālu Jēkabpils komanda vispirms uzvarēja "Limbaži"/MSĢ volejbolistus, bet pusfinālā ar 3-0, 3-1 pārspēja "Biolars/Jelgava" komandu. Savukārt Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" ceturtdaļfinālā pieveica Nacionālās līgas vienību "Ventspils", bet pusfinālā ar 3-0, 3-0 uzvarēja "Daugavpils Universitāti" (DU).

Abas finālistes pirms nedēļas tikās "Credit24 Meistarlīgas" ietvaros, kad "Lūši" savā laukumā bija labāki ar rezultātu 3-0 (26:24, 25:20, 27:25), pretiniekus no Rīgas trijos setos uzvarot otro reizi sezonā.

Baltijas Meistarlīgā šosezon "Lūši" atrodas sestajā vietā ar 26 punktiem, kamēr RTU/"Robežsardze" spēlētāji kopvērtējumā ar 24 punktiem ir pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!