Foto: F64

Ivars Punnenovs piektdien demonstrēja teicamu sniegumu Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē, kamēr cits Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piedzīvoja neveiksmi čempionāta divu vadošo komandu duelī.

Punnenovs atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem, bet viņa pārstāvētā Langnau "Tigers" viesos ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja "Fribourg-Gotteron" vienību.

"Tigers" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un piekto pēdējos sešos mačos, visās cīņās vārtus sargājot Punnenovam.

Viņš šosezon 24 spēlēs vidēji mačā ir ielaidis 2,41 ripu, kā arī atvairījis 92,06% metienu.

Tikmēr Merzļikins un "Lugano" komanda viesos ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) zaudēja "Bern" komandai.

Latvijas izlases ripu ķērājs atvairīja 33 no 35 metieniem, taču "Lugano" cieta otro neveiksmi pēc kārtas un trešo pēdējos četros mačos.

Merzļikins šosezon 23 spēlēs vidēji ielaidis 2,68 ripas un atvairījis 92,04% metienu.

Vēl vienā cīņā Cīrihes "Lions" bez Ronalda Ķēniņa pieteikumā, mājās ar rezultātu 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) uzvarēja "Davos" komandu.

Ķēniņš izlaida otro "Lions" maču pēc kārtas, jo otrdien nepiedalījās arī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē, kurā Cīrihes klubs zaudēja un izstājās no tālākās dalības turnīrā.

Šveices čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 66 punktiem 30 spēlēs ieņem "Bern" komanda, kam ar 56 punktiem seko "Lugano", bet vēl četrus punktus atpaliek "Lions", kas ir trešajā pozīcijā.

Tikmēr "Tigers" ar 43 punktiem 31 spēlē ieņem devīto pozīciju 12 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!