Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Francijā pieļāva trīs kļūdas šaušanā, kas viņai neļāva tikt labāko četrdesmitniekā, no kura viņa atpalika tikai 2,7 sekundes, ieņemot 42. pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju kļuva titulētā vāciete Laura Dālmeiere, kurai Bendika zaudēja trīs minūtes un 36 sekundes. Bendikai tikai nedaudz pietrūka, lai otro reizi šosezon tiktu pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem, kurus iegūst 40 labākās.

Pēc pirmās šaušanas, kurā latviete pieļāva vienu kļūdu, viņa atradās 48. pozīcijā, bet pēc otrās guļus šaušanas Bendika pacēlās uz 41. vietu. Neveiksmīga bija trešā viesošanās ugunslīnijā, kurā Bendika nopelnīja divus soda apļus, nokrītot 49. pozīciju, savukārt pēc pēdējās šaušanas viņa atkal bija tuvu četrdesmitniekam, atrodoties divas vietas aiz tā.

Diemžēl līdz finišam Bendika augstāk netika, paliekot 42. vietā.

Tikmēr Dālmeiere par līderi kļuva jau pēc pirmās šaušanas, vadību saglabājot arī līdz finišam, lai gan pēdējā šaušanā nopelnīja arī soda apli.

Tikmēr otro vietu par spīti četriem soda apļiem izcīnīja divkārtējā olimpiskā čempione Anastasija Kuzmina no Slovākijas, kura uzvarētājai zaudēja 14 sekundes, bet trešā palika Liza Vitoci no Itālijas, kura bija vēl par 17,8 sekundēm lēnāka.

Kuzmina neizmantoja iespēju tikt pie trešā panākuma pēc kārtas, jo pirms nedēļas viņa uzvarēja iedzīšanā Hohfilcenē, bet ceturtdien bija ātrākā sprintā.

Jau vēstīts, ka Bendika ceturtdien 7,5 kilometru sprintā izcīnīja 52. vietu un pirmo reizi šosezon kvalificējās iedzīšanai.

Kuzmina pēc sestdienas starta ar 259 punktiem kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi, par pieciem punktiem apsteidzot desmito vietu guvušo somieti Kaisu Mekereinenu, kamēr trešā ar 247 punktiem ir vāciete Denīze Hermana, kura iedzīšanā palika piektā.

Savukārt Bendika izcīnījusi 12 punktus, kas viņai dod 59. vietu.

Jauno sezonu Bendika iesāka veiksmīgi un pirms divām nedēļām Zviedrijā Pasaules kausa pirmajā posmā ar tikai vienu nesašautu mērķi no 20 izcīnīja 29. vietu 15 kilometru individuālajā distancē, kas šajā disciplīnā ir viņas karjeras labākais sasniegums. Tomēr turpinājumā Bendikai divās sprinta sacensībās pēc kārtas nespēja tikt labāko sešdesmitniekā, nekvalificējoties iedzīšanai.

Bendika iepriekšējā sezonā vēl nenodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, līdz ar to viņa līdz 21. janvārim cīnās par iespēju piedalīties Olimpiādē. Olimpiskajās spēlēs iekļuva 22 labāko valstu sportisti, bet Latvija pagājušajā sezonā Nāciju rangā sievietēm palika vien 26. pozīcijā. Šīs sezonas pirmajā daļā pārējo valstu sportisti cīnās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz Olimpiādi. Viņas galvenās konkurentes šeit ir sportistes no Igaunijas, Rumānijas, Ķīnas un Lielbritānijas.

Tikmēr plkst.15.45 sacensības 12,5 kilometru iedzīšanā sāks vīrieši, kur dalībnieku vidū būs Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks. Sacensības tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Piektdien desmit kilometru sprintā Rastorgujevs, pieļaujot divas kļūdas šaušanā, ieņēma 24. vietu, kamēr Muižnieks ierindojās dalītā 50. vietā, bet vēl viens no Latvijas pārstāvjiem Daumants Lūsa palika 70. pozīcijā un iedzīšanai nekvalificējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!