Foto: DELFI.lt

Latviešu basketbolists Jānis Timma piektdien guva astoņus punktus un izšķirošajā brīdī nospēlēja labi aizsardzībā ULEB Eirolīgas mačā, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia" viesos ar 82:81 (24:19, 21:23, 20:26, 17:13) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Timma šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem "sodiņiem". Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 12 efektivitātes punkti.

Tikmēr "Baskonia" sistēmā esošais latvietis Rinalds Mālmanis šai spēlei nebija pieteikts.

Šo spēli gan krietni labāk iesāka "Baskonia" basketbolisti, kuri pēc Meta Dženinga precīzā divpunktnieka jau piektajā minūtē bija ieguvuši deviņu punktu vadību (16:7). Turpmākajās minūtēs viesi no Spānijas turējās diezgan drošā attālumā, bet otrajā ceturtdaļā "Anadolu Efes" cīņas gaitu bija izlīdzinājuši. Lielajā pārtraukumā "Baskonia" gan devās ar trīs punktu vadību (45:42).

Otrā puslaika ievadā Vitorijas komanda atkal veica izrāvienu un ieguva desmit punktu pārsvaru (57:47), tomēr vadību nosargāt viesiem neizdevās, jo jau trešā ceturkšņa beigās "Anadolu Efes" pārņēma vadību, turklāt Stambulas klubs to pakāpeniski palielināja. Cīņas noslēdzošajās minūtēs "Baskonia" atjaunoja intrigu, bet 20 sekundes līdz pamatlaika beigām, rezultātam esot 80:81, viesiem bija iespēja pēdējam uzbrukumam. Trīs sekundes līdz beigām noteikumu tika pārkāpti pret francūzi Vensānu Puarjē, kurš ar diviem aukstasinīgi realizētiem soda metieniem nodrošināja Spānijas klubam uzvaru.

Pēc tam "Anadolu Efes" ņēma minūtes pārtraukumu, tomēr tas neļāva gūt uzvaru, jo uzreiz pēc tam, pateicoties tieši Timmas teicamajai aizsardzībai, mājinieki netika pie metiena.

"Baskonia" sastāvā 17 punktus iemeta gruzīns Tornike Šengelija, bet pa 16 punktiem pievienoja Dženings un Puarjē, kuram arī 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr citā piektdienas mačā uzvaru guvusi Krievijas komanda Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 101:86 (21:20, 28:14, 23:23, 29:29) uzvarēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX", izvirzoties ULEB Eirolīgas kopvērtējuma vienvadībā.

CSKA sastāvā 26 punktus iemeta Nando de Kolo, kamēr "Maccabi FOX" rindās ar 24 punktiem atzīmējās Noriss Kols.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā desmit uzvaras 12 mačos ir Maskavas CSKA, kam ar deviņiem panākumiem seko Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos". Astoņas uzvaras ir čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš", kamēr pa septiņām uzvarām ir Atēnu "Panathinaikos Superfoods", Telavivas "Maccabi FOX", Maskavas apgabala "Himki" un Kauņas "Žalgiris" komandām.

Tālāk ar sešām uzvarām seko Madrides "Real", Bambergas "Brose" un Vitorijas "Baskonia". Uzreiz aiz pirmā desmitnieka ar četriem uzvarām ir Belgradas "Crvena Zvezda mts", Barselonas "Lassa" un Malagas "Unicaja" vienības, bet pa trim uzvarām izcīnījušas "Valencia Basket", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!