Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Somijas un Čehijas hokeja izlases piektdien Maskavā svinēja uzvaras Eirotūres posma mačos, pieviecot attiecīgi Dienvidkorejas un Kanādas valstsvienības.

Somija pret dienvidkorejiešiem guva panākumu ar rezultātu 4:1 (3:1, 0:0, 1:0).

Pirmie vārtus šajā mačā gan guva korejieši, kuriem 11.minūtē izcēlās Kims Kisuns. Tiesa, rezultāta izlīdzināšanai somiem bija nepieciešamas tikai 26 sekundes, kad 1:1 panāca Sakari Maninens.

Turpinājumā Somijas valstsvienība turpināja spēlēt pārliecinoši, jo pirmajā trešdaļā vēl pa vārtiem guva Petri Kontiola un Jirki Jokipaka. Savukārt 42.minūtē cīņas galarezultātu uzstādīja Jūso Ikonens.

Dienvidkorejas izlase februārī debitēs olimpiskajās spēlēs, startējot savās mājās gaidāmajā Phjončhanas Olimpiādē. Tāpat korejieši pavasarī pirmo reizi sacentīsies pasaules čempionāta elites divīzijā, turklāt spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Tikmēr Čehija ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) uzvarēja Kanādu, taču lielo pārsvaru ieguva vien spēles beigās.

Arī šajā mačā rezultātu atklāja vēlākie zaudētāji, Kanādu vadībā 35.minūtē izvirzot Metam Elisonam. Čehija līdzsvaru atguva pusminūti pirms otrā pārtraukuma, kad precīzs bija Mihals Ržepīks, savukārt noslēdzošajā spēles daļā čehi guva vēl trīs vārtus.

Uzvaras ripu šajā mačā guva aizsargs Vojtēhs Mozīks, kurš 47.minūtē vairākumā panāca 2:1, bet pēdējā minūtē precīzi bija Martins Erats un atkal Ržepīks, abiem trāpot jau tukšos pretinieku vārtos, jo kanādieši bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Kanādas izlases sastāvā sākotnēji bija arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs, tomēr viņš guva traumu un vietā tika izsaukts Minskas "Dinamo" pārstāvošais Marks Andrē Granjāni, kurš nesen uzvarēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā.

Turnīra kopvērtējumā vadībā tagad izvirzījusies Čehija, kas tikusi pie pieciem punktiem, kamēr Somijai ir par punktu mazāk, abām komandām aizvadot pa divām spēlēm. Tām ar trim punktiem seko Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievija, kā arī Kanāda, taču mājinieki aizvadījuši vienu maču, kamēr kanādieši divus. Savukārt bez punktiem pašlaik ir Zviedrija un Dienvidkoreja.

Krievijas hokejisti gatavojas startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikācijas dēļ startēs zem neitrāla karoga.

Eirotūres pirmajā posmā novembrī ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Somija, kamēr pa sešiem punktiem iekrāja tieši Zviedrija un Krievija. Vēl pa trim punktiem guva Kanāda un Čehija, kamēr ar trim zaudējumiem samierinājās Šveice.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šosezon, gatavojoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pievienojas arī citas izlases. Tāpat Kanāda un Šveice gada mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!