Skandalozais Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš piektdien Pasaules kausa posmā Īglsā startā pieļāva rupju kļūdu, apsver iespēju pielikt punktu savai karjerai.

No olimpiskajām spēlēm diskvalificētajam Tretjakovam Pasaules kausa posms, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, bija ļoti neveiksmīgs, jo starta ieskrējienā viņa kamanas izslīdzēja no starta gropes. Viņš ar lielām grūtībām tika kamanās un veica braucienu, taču kļūda maksāja ļoti daudz laika, un krievs palika pēdējais.

"Otro posmu pēc kārtas man bija problēmas startā. Vinterbergā es arī izlidoja no starta gropes, bet tagad viss bija ļoti smagi – pirmo reizi karjerā ar mani kaut kas tāds notika. Tajā brīdī jutu aizvainojumu, galvā skanēja daudz sliktu vārdu," intervijā portālam "rsport.ria.ru" sacīja Tretjakovs. "Man šis ir ļoti neveiksmīgs gads. Ceru, ka tas drīz beigsies."

"Iespējams, ka šis bija mans pēdējais starts karjerā," viņš turpināja, neslēpojot savu sarūgtinājumu par diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm. "Tas no manis nav atkarīgs. Esmu gatavs braukt līdz olimpiskajām spēlēm Pekinā un vēl ilgāk, bet nekas nav atkarīgs no manis."

Kā ziņojām, pēc izmeklēšanas komisijas ziņojuma par dopinga mahinācijām SOK Tretjakovam un vēl trim Krievijas skeletonistēm – Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai – piesprieda mūža olimpisko diskvalifikāciju un anulēja šo sportistu 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs uzrādītos rezultātus. Tretjakovs šajās spēlēs kļuva par olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!