Foto: F64

Visi spēlētāji cīnījās ar milzīgu atdevi un aizvadīja lielisku spēli, kas ļāva uzvarēt spēcīgo Tenerifes "Iberostar", pēc trešdien gūtā panākuma Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā apļa pirmajā cīņā pret spāņu klubu sacīja Latvijas vicečempiones "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" guva panākumu ar rezultātu 71:65 (6:17, 27:12, 15:15, 23:21), FIBA Čempionu līgas iepriekšējās sezonas uzvarētājai sagādājot vien otro panākumu šīs sezonas turnīrā.

"Spēlējām pret ļoti spēcīgu komandu, tāpēc esam ļoti laimīgi par uzvaru. Cīnījāmies ar 100% atdevi un laukumā atstājām visu ko varējām," pēc mača sacīja Štelmahers. "Abas komandas bija pelnījušas uzvaru, taču mēs bijām veiksmīgāki. Esmu pateicīgs saviem basketbolistiem, jo viņi atdeva visus spēkus un aizvadīja lielisku spēli."

"Ventspils" uzvarēja Tenerifes komandu jau otro reizi un tā šosezon Eirokausos zaudējusi vienīgi kurzemniekiem. Štelmahers gan atzina, ka viņam nav nekāda noslēpuma, kā pārspēt "Iberostar" komandu.

"Zinājām, kāda ir Tenerifes komanda, respektējām pretiniekus, taču mēs laukumā dodamies tikai, lai uzvarētu. Nav nekādu noslēpumu. Dažreiz ir tā, ka pret nedaudz vājāku komandu neizdodas tik labs sniegums. Es nesaku, ka mēs esam vājāki, taču dažreiz pret komandām, kuras spēlē nedaudz atšķirīgi, cīnīties ir grūtāk," sprieda treneris.

Par izšķirošo šajā spēlē viņš nosauca savas komandas sniegumu aizsardzībā.

"Bija svarīgi labi nospēlēt aizsardzībā, jo "Iberostar" allaž labi spēlē savās mājās, kur tai ir liels līdzjutēju atbalsts. Ielaižot 65 punktus, domāju, ka mēs aizsardzībā bijām lieliski. Mājinieki ļoti labi cīnās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, līdz ar to bija svarīgi neitralizēt šo mājinieku spēles aspektu, kas arī izdevās," piebilda Štelmahers.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Aigars Šķēle, kurš atzina, ka mača sākums komandai nav izdevies, taču neviens nav nolaidis rokas.

"Sākām ļoti slikti, jo netrāpījām savus metienus, tomēr turpinājām cīnīties. Priecājos par komandu, jo kā treneris teica, spēlējām ar sirdi un dvēseli, par visiem 100%. Cīnījāmies līdz galam, izcīnot ļoti svarīgu uzvaru pret labu komandu," teica basketbolists.

Tikmēr Tenerifes kluba galvenais treneris Fotis Kacikaris, kurš pie komandas stūres stājies pavisam nesen, trešdien piedzīvoja pirmo zaudējumu jaunajā amatā.

Viņš pēc spēles slavēja pretiniekus, kā arī bija neapmierināts ar savas komandas sniegumu.

"Aizvadījām ļoti, ļoti sliktu spēli, piedevām abos laukuma galos. Pat pirmajā ceturtdaļā, kad bijām vadībā, nerādījām to, ko vēlējos. Slikti kustējāmies, uzbrukumā pietrūka ātruma, savukārt "Ventspils" ir ļoti laba komanda aizsardzībā. Pretinieki spēlē fizisku basketbolu, bet mēs zaudējām pārliecību uzbrukumā, pieņēmām sliktus lēmumus. Pretinieki izcīnīja pelnītu uzvaru," piebilda grieķu speciālists.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām vienvadību ar septiņiem panākumiem pārņēmusi Vācijas vienība Ludvigsburgas "MHP Riesen", kurai ar sešām uzvarām seko "Iberostar", piecas reizes uzvarējusi Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas, ko pēdējā laikā piemeklējušas finansiālas problēmas, bet pa četriem panākumiem ir Francijas čempionei Šalonas pie Sonas "Elan" un "Ventspils" rēķinā.

Grupas lejasgalā pa diviem panākumiem ir Itālijas komanda Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", Rolanda Freimaņa pārstāvētā Turcijas vienība "Gaziantep" un Saloniku PAOK no Grieķijas.

"Ventspils" komanda, pie kuras stūres pirms šīs sezonas atgriezās Roberts Štelmahers, "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) šosezon uzvarējusi visās 11 aizvadītās spēlēs, kas komandai ļauj ieņemt pirmo vietu pašmāju čempionātā.

Nākamo spēli FIBA Čempionu līgā kurzemnieki aizvadīs 19.decembrī, kad uzņems "Neptunas" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!